​СБУ зловила на хабарі свого співробітника

У Львові СБУ спільно з військовою прокуратурою затримала під час отримання хабара старшого слідчого в особливо важливих справах управління СБ України у Львівській області. 

Як повідомили журналістів у прес-центрі СБУ, затриманий підполковник юстиції вимагав 300 тисяч гривень у львів’янина за прийняття рішення про його непритягнення до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зловмисника затримано “на гарячому”. За матеріалами СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та повідомлення про підозру.

Нагадаємо, що 18 липня у ході спецоперації в Києві СБУ затримала групу осіб, на чолі з діючим співробітником – підполковником Центрального Управління СБ України, яка займалась незаконним прослуховуванням. У зловмисників вилучено надсучасний спеціальний комплекс для зняття даних з каналів мобільного зв’язку.

Як наголосив Голова Служби Василь Грицак: «СБУ і надалі продовжить безкомпромісну боротьбу з корупцією, в тому числі й серед правоохоронців, яку б посаду вони не займали. Чистка власних рядів лише почалась».

Водночас, реалізовуючи антикорупційну політику керівництва країни, спецслужба активно працює не тільки на «власному полі», а й допомагає у боротьбі з корупціонерами «сусідам». Як стало відомо напередодні, співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі дільничного інспектора одного з райвідділів міліції Чернігівської області. Міліціонер вимагав 2 тисячі доларів США від місцевого мешканця за сприяння в уникненні відповідальності за вчинений кримінальний злочин. Співробітники спецслужби затримали хабарника одразу після передачі грошей. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.