24-річного чоловіка, що з пневматом пограбував жінку у Житомирі, впіймали на Хмельниччині

16 липня до міліції зателефонувала 21-річна житомирянка із повідомленням про напад на неї, повідомляють в УМВС Житомирської області.

Близько 15 години заявниця рухалася уздовж вулиці разом із дитиною у візочку. Вона розмовляла по мобільному телефону, коли ззаду до неї підійшов невідомий і змусив зупинитися, притуливши до спини предмет, схожий на пістолет. Погрожуючи фізичною розправою, зловмисник наказав жінці віддати йому мобільний і сумочку, проте дозволив вийняти з неї особисті документи.

У цей момент голосно розплакалася дитина, а жінка почала кричати. Нападник вистрілив з пневматичного пістолету жінці в шию, силоміць відібрав у жертви телефон, 20 гривень та втік.

Медики, що прибули на місце події, надали потерпілій необхідну медичну допомогу без госпіталізації.

Жінка повідомила міліціонерам прикмети нападника. Ті, в свою чергу, опитали свідків та розшукали нападника.

“Нами було з’ясовано, що до вчинення цього злочину причетний немісцевий житель. Згодом ми встановили його особу – це 24-річний уродженець Житомирського району, який нині проживає на Хмельниччині, – повідомив т.в.о. начальника Житомирського МВ УМВС Микола Бовсуновський. – Раніше молодик притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом.”

Оперативники карного розшуку затримали чоловіка за місцем його проживання у Хмельницькій області 21 липня. Той підтвердив, що декілька днів тому перебував на Житомирщині і врешті визнав свою причетність до розбійного нападу. Відібраний у житомирянки телефон у нього вилучили. За словами затриманого, одразу після вчинення злочину він викинув пневматичний пістолет у річку.

Нині триває досудове розслідування. Чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчиненні розбійного нападу. Судом йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

За чинним законодавством, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.