У Дортмунді тестують новий ендоскоп для дослідження кишечника

Колоноскопія – дослідження товстого кишечника за допомогою ендоскопа – незамінний дослідження в гастроентерології.

Її застосовують як в рамках уточнюючої, так і профілактичної діагностики. Постачає обладнання www.rimed.kiev.ua.

Завдяки профілактичній колоноскопії, яка рекомендована всім людям у віці 55 років і старше, вдається успішно попереджати розвиток раку кишечника. У Німеччині лікування раку кишечника хоч і проходить на найвищому рівні, але все ж найкраще лікування – це профілактика.

Стандартно в ендоскоп вбудована одна камера, яка виводить зображення стінок кишечника на екран. Сучасні прилади оснащуються трьома мікро-відеокамерами високої роздільної здатності та світлодіодними джерелами світла, що дає лікареві практично 100% -й огляд кишечника і дозволяє досліджувати важкодоступні для стандартних приладів складки. Зображення виводиться на три екрани. У таких складках можуть ховатися поліпи кишечника, які при стандартному дослідженні не потрапляють в огляд камери. Такі поліпи найчастіше є провісниками раку кишечника. У Німеччині при діагностиці та лікуванні раку кишечника поки деякі клініки використовують такі надсучасні прилади. Нещодавно гастроентерологи з Академічного клінічного комплексу Дортмунда почали тестування подібного ендоскопа марки «Fuse».

“У той час як при стандартній ендоскопії поле огляду обмежена 170 градусами, за допомогою Fuse ми можемо збільшити поле огляду до 330 градусів, це практично повна панорама”, – говорить доктор Марсель Зандманн, заступник головного лікаря Клініки гастроенторологіі Дортмунда Академічного клінічного комплексу Дортмунда.

Доктор Зандманн вражений можливостями нового приладу і вважає, що він просуне профілактику раку кишечника на крок вперед.