У штаб-квартирі Deutsche Bank пройшов обшук

Прокурори прийшли c обшуком у головний офіс Deutsche Bank у Франкфурті-на-Майні. Про це повідомляє Reuters. Представники влади повідомили, що шукають дані, пов’язані з безпекою транзакцій клієнтів банку. Інші подробиці вони не розкрили.

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило агентству, що обшуки провели у зв’язку з тим, що деякі клієнти Deutsche Bank користувалися лазівкою в законодавстві і «зачищали дивіденди». Вони купували акції до виплати дивідендів по них і продавали папери після отримання дивідендів. Це дозволяло і покупцеві акцій, і продавцеві повертати собі податок на приріст капіталу. Зараз ці недоліки законодавства усунені.

5 червня Deutsche Bank почав внутрішню перевірку відмивання грошей російськими клієнтами, яке може включати в себе транзакції на 6 млрд. доларів, проведені протягом чотирьох років. Про розслідування фінансову організацію попросив Банк Росії.

Німецький банк вивчив дані 2011-2015 років і вже оповістив про свої пошуки фінансова влада Великобританії та Німеччини, а також ЄЦБ.

Транзакції відбувалися російськими клієнтами в рублях через Deutsche Bank. Одночасно в Лондоні проводилися аналогічні операції з такими ж активами, але тільки в доларах. Таким чином кошти могли виводитися з країни. Роль співробітників Deutsche Bank у проведенні угод вивчається.

У квітні банк був оштрафований владою США і Великобританії за маніпулювання процентними ставками на 2,5 млрд. а доларів. Цей штраф став найбільшим в історії кредитної установи. Всього на врегулювання претензій від різних держав банк витратив за останні три роки близько 8 млрд. доларів.

Deutsche Bank – найбільший за розміром активів банк Німеччини, заснований в 1870 році. 


Компанія “Дуоком” пропонує варіанти оренди житла. Кому цікава оренда 1 кімнатної квартири Львів заходьте на сайт фірми. Наразі є сотні варіантів.