Кілька тисяч житомирян вийшли в місто на День Незалежності України

Кілька тисяч житомирян 24 серпня, в день 24-ї річниці проголошення Незалежності України, зібралися у центрі міста, аби засвідчити єднання зі своїм народом та гордість за те, що є українцями.

Заходи розпочалися вранці біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де духовий оркестр виконав «Величальну Україні», а громадськість та керівництво області й міста, силових структур, духовенство поклали квіти до підніжжя меморіалу.

2408 6

Звідти всі рушили вулицею Велика Бердичівська. Відбулося покладання квітів до пам’ятника Івану Франку, меморіальних дошок В’ячеславу Чорноволу та Михайлу Грушевському, до стели Небесної Сотні.

2408 14

На майдані Корольова діти взялися за руки і живим ланцюгом об’єднали намальовану на асфальті територію України. До всіх присутніх звернулися голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, народний депутат України Борислав Розенблат, в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк.

2408 38

«Сьогодні другий рік поспіль ми відзначаємо День Незалежності зі сльозами на очах, бо українські сини, як і багато століть тому, відстоюють незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Віримо, що війна закінчиться, Україна стане на ноги, а її народ житиме в мирі і добробуті. Єднаймося, бо тільки разом ми прийдемо до перемоги!» – наголосив голова обласної ради Віталій Француз.

2408 39

В урочистостях брали участь учні школи хореографічного мистецтва «Сонечко», військовий духовий оркестр, представники громадських організацій і релігійних конфесій, керівники обласних силових структур, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, депутати Житомирської обласної та міської рад, житомиряни і гості міста.

Прес-служба обласної ради