На Житомирщині “у чужака” вилучили 5 кг коноплі. Фото

Перевіряючи повідомлення про появу підозрілого чоловіка у селі, працівники Коростишівського РВ УМВС виявили у закинутому приміщенні колишнього магазину особу без постійного місця проживання з Дніпропетровщини. Тут же було вилучено більше 4, 5 кг наркотичної сировини.

Інформацію про підозрілого незнайомця жителі с. Високий Камінь розповіли своєму дільничному інспектору. Міліціонер доповів керівництву райвідділу і правоохоронці виїхали до села у рейд.

– Перевірку розпочали із спілкування з місцевими жителями та огляду навколишніх закинутих будівель: хат-пусток, колишніх приміщень колгоспу і т.д., – розповів начальник сектору дільничних інспекторів РВ Сергій Кришевич. – Коли зайшли до недіючого магазину, у нас склалося враження, що тут хтось живе: залишки їжі, ганчір’я, схоже на спальник. Та й люди підтвердили, що у селі дійсно нещодавно з’явився чужак.

Тож міліціонери дочекались, допоки у приміщення повернеться його тимчасовий мешканець.

Як згодом з’ясувалось, це 41-річний уродженець Дніпропетровської області, який нині не має постійного місця проживання.

Під час огляду закинутого магазину було також виявлено два мішки, частково наповнені рослинною масою, ззовні схожою на подрібнені коноплі. Чоловік зізнався, що знайдене належить йому, а зберігав він наркотичну сировину (загалом більше 4,5 кг) для власного вжитку.

Нині вилучене направлено на відповідне дослідження, а за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Перевіряється можлива причетність чоловіка до інших правопорушень на території району.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області, за повідомленням Коростишівського РВ