На додаткові роботи для побудови вогнево-опорних пунктів житомирянами піде ще 7 млн. грн.

Для будівництва фортифікаційних споруд в АТО та на Житомирщині виникла необхідность проведення додаткових будівельних робіт.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Згідно документів, відбулося коригування проектно-кошторисної документації, внаслідок чого вартість інженерних споруд збільшилася, внаслідок чого виникла необхідність здійснити закупівлю на суму 7 млн. 048 тис. 730,40 грн.

“… у зв”язку з виникненням обставин, які унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення процедур конкурсних торгів для закупівлі робіт (товарів, послуг) для будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави в особливий період та п 6 ч.2 ст.39 – необхідності проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту… – договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт – йдеться там.

Саме тому від департаменту містобудування, архітектури та будівництва Житомирської облдержадміністрації попільнянське ТОВ “СВП Майстер” (Засновники: Володимир Свірський, Мирослава Гонгало) отримає 3 млн. 913 тис. 650 грн. (з ПДВ), а київське ТОВ “Будресурс-Економія” (Засновник – Олег Франчук, директор – Микола Франчук) – 3 млн. 135 тис. 080.4 грн. (з ПДВ).

Які обставини та додаткові роботи в документах не зазначається.

Нагадаємо, згідно звіту ОДА, 15 липня Житомирська область виконала роботи з будівництва фортифікаційних споруд, відповідно до проектно-кошторисної документації. Затрачена сума становить 16 млн. 801 тис.  360 грн.

Згідно інформації, уздовж лінії оборони в Луганській та Донецькій областях, а також на полігоні Житомирщина побудувала 5 вогнево-опорних пунктів.