У Житомирі в Інституті медсестринства нізвідки з’явилося 30 бюджетних місць

30 місць за держзамовленням на спеціальність “Лабораторна діагностика” в плані прийому до КВНЗ “Житомирський інститут медсестринства” з’явилося через 4 дні після старту прийому документів в цей навчальний заклад.

До цього, в Інституті медсестринства підготовка фахівців напряму “Лабораторна діагностика” за рівнем бакалавра за держзамовленням була відсутня.

22.06.2015 року голова ОДА Сергій Машковський видав розпорядження про регіональне державне замовлення для ВНЗ області комунвласності.

6.07.2015 року на підставі вищевказаного розпорядження голови ОДА директор департаменту охорони здоров’я області Олександр Торбас видав наказ про регіональне державне замовлення, в якому підготовка лаборантів-бакалаврів в інституті медсестринства також була відсутня.

10.07.2015 року, коли розпочався прийом документів до ВНЗ області на сайті Інституту медсестринства місця регіонального державного замовлення на цю спеціальність були відсутні. Однак, 14-го липня на сайті закладу з’явилось бюджетних 30 місць для майбутніх лаборантів.

Інформація про наявість держзамовлення оприлюднена на сайті інформаційної системи “Конкурс”, натомість на сайті Інституту медсестринства декілька днів показується лише ліцензований обсяг (60) без вказання контракт це, чи державне. 

Згідно чинного законодавства, з дня прийому документів від вступників нового розпорядження щодо змін кількості місць за регіональним замовленням не може бути внесено.