​Перший контракт Beatles буде проданий на аукціоні в Нью-Йорку

Організатори торгів розраховують виручити близько 150 тисяч доларів.

Найперший контракт ліверпульської четвірки The Beatles буде виставлений у вересні в Нью-Йорку на аукціоні. Про це повідомляють британські та американські ЗМІ.


Всем, кто собираеться посетить это мероприятие или же вообще приехать в Нью-Йорк – очень важно знать английский, чтобы общаться без проблем. Для этого действует замечательная  школа английского. Выучите английский!


– Ймовірно, це один з найважливіших документів, який стосується групи Beatles з усіх коли-небудь виставлялися на торги, – зазначила представник аукціонного будинку Heritage Діна Хармейера.

Контракт був укладений в 1961 році під час виступу Жуків у Німеччині. Він був підписаний 4 учасниками групи – Ленноном, Маккартні, Харрісоном і Пітом Бестом, який на той момент був барабанщиком групи. Виручити аукціон розраховує близько 150000 доларів.

У вересні 2003 року на інтернет-аукціоні була продана гітара Джорджа Харрісона. Інструмент цінний для шанувальників тим, що саме на ньому Харрісон грав на останньому публічному концерті у складі легендарного квартету. Останній раз у складі The Beatles Харрісон користувався цим інструментом 30 січня 1969 під час зйомок фільму Let It Be на даху студії Apple в Лондоні. Покупцем лота став анонімний колекціонер із США. Гітара «темної конячки» Beatles була продана за 434 тисяч доларів.

У травні 2006 року зошит ллондонскій аукціонний дім Bonhams продав лист Джона Леннона, написане в 1971 році. На аркуші паперу Джон Леннон відповів журналісту The New York Times, який у своїй статті дорікнув групу в запозиченні музики у чорношкірих американців. Лот пішов з молотка за 12 000 фунтів, розмір естімейта не розголошується.

У квітні того ж року на торгах аукціонного дому Cooper Owen в Лондоні були продані відразу дві особисті речі лідера групи Джона Леннона. Шкільний зошит бітла пішла з молотка за 126 000 фунтів. Кожна сторінка зошита заповнена малюнками майбутнього музиканта і переписаними віршами англійських поетів. Раритет дістався неназваному колекціонеру з Великобританії.

Іншим лотом на торгах став судновий журнал, який Джон Леннон вів в 1980 році під час восьмиденного подорожі на яхті Megan Jaye. Покупець заплатив за нього 12 000 фунтів.

З тих же торгів був знятий ще один лот, пов’язаний з Ліверпульської четвіркою. Лист 1969, в якому Леннон, Харрісон і Старр відмовляються від юридичних послуг тестя Пола Маккартні Лі Істмана. Лот не викликав інтересу покупців при оголошеному естімейті в 50000 фунтів.