Під Житомиром знищили авіабомбу

10 серпня до рятувальників Житомирського району надійшло повідомлення про виявлення підозрілого предмету у лісі поблизу дачного масиву, що в смт Новогуйвинське. 

Як з’ясувалося, місцеві жителі під час відпочинку побачили, що на землі лежить невідомий предмет. З цікавості вони підійшли поближче та припустили, що це військовий боєприпас. Про це й сповістили надзвичайників.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як 50-кілограмова фугасна авіаційна бомба часів минулої війни. 11 серпня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили вибухонебезпечний предмет на спеціальному полігоні.

Рятувальники Житомирщини закликають: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! 

В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області