На Житомирщині притягнули до відповідальності мисливця

На Житомирщині під час перевірки дозвільних документів у чоловіка, який полював на пернату дичину, міліціонери виявили прострочену реєстрацію мисливської рушниці. 

Порушникові доведеться сплатити штраф і привести дозвільну документацію у відповідність із чинними вимогами.

На території Коростишівського району, як і на Житомирщині загалом, розпочато сезон полювання на пернату дичину. У цей час працівники міліції спільно з екологічною службою, лісниками та іншими зацікавленими структурами проводять комплекс заходів, направлених на недопущення порушень чинного законодавства та надзвичайних подій під час полювання.

Територію району рейдують спільні групи, до складу яких входять дільничні інспектори, їх громадські помічники та представники лісових господарств. Правоохоронці звертають увагу на дотримання мисливцями визначених правил полювання, а також перевіряють документи, що дозволяють полювання.

Під час одного з таких рейдів поблизу с. Руденька правоохоронці перевірили законність підстав для полювання у 50-річного місцевого жителя. У результаті виявили прострочений термін реєстрації мисливської рушниці. За таких обставин відносно порушника було складено адміністративний протокол за ст. 192 (Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і правил взяття її на облік) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до чинного законодавства, чоловік має сплатити накладений штраф і поновити реєстрацію зброї.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області, за повідомленням Коростишівського РВ УМВС