Подакова міліція накрила житомирянина-контрабандиста

Співробітниками податкової міліції Житомирської області виявлено та нейтралізовано нелегальну схему реалізації товарів повсякденного вжитку контрабандного походження, яка діяла на території регіону впродовж трьох років.

Житель обласного центру, працюючи під іменами ряду відомих телевізійних торговельних магазинів, налагодив продаж різноманітної продукції, зокрема китайського та турецького виробництва. Замовлення приймались по телефону та через низку субсайтів, які було зареєстровано для забезпечення незаконної діяльності.

Оплата та доставка «товару» проходила через логістичну компанію «Нова пошта». Оплата здійснювалася клієнтами безпосередньо на рахунки організаторів підпільного бізнесу.

Продукція, а саме – різноманітні електроприлади, побутовий інструментарій, посуд, засоби догляду за тілом, медичне обладнання, засоби мобільного зв’язку, хімічні реактиви тощо скуповувалася на нелегальних пунктах продажу, не мала жодних документів походження, сертифікатів якості та попадала на територію України незаконним шляхом.

У ході санкціонованих судом обшуків на орендованих складах вилучено продукції на суму близько 1 млн. грн.

Загальний оборот протягом трьох років склав декілька мільйонів гривень, а безпосередньо доведені втрати бюджету – більше 1 млн. грн. Слід зазначити, що підприємець подавав до податкових органів завідомо неправдиву інформацію щодо об’ємів реалізації.

Відносно організатора вищеописаної схеми Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Житомирській області здійснювалося досудове розслідування кримінального провадження зареєстрованого у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 та ч.3 ст.358 КК України.

Справу передано до суду, який повністю визнав винним підсудного та призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком на 4 роки, з конфіскацією вилученого майна, а також зобов’язав виплатити в дохід Держави близько півтора мільйона гривень.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області