У Житомирі не вистачило депутатів, щоб перейменувати “совкові” вулиці

Позачергове засідання сесії Житомирської міської ради, присвячене перейменуванню топонімічних об’єктів в Житомирі, невідбулося через відсутність кворуму. 

Станом на 10.00 год. зареєструвалося 27 депутататів, а на 11.30 год. – 19 депутатів.

Депутат Зінаїда Стрякіна закликала перейменовувати вулиці поетапно, аби  врахувати в проекті рішення щодо перейменування вулиць різні думки громадян.

Більш ефективно працювати з громадою та провести громадські слухання по всіх вулицях, які підлягають перейменуванню, закликав депутат Олександр Радько: «Слід виносити на сесію ті вулиці, які мають більше як 50 % підтримку у громади щодо перейменування».

«Перешагнути совковість, яка глибоко закорінилася», – закликав депутатів Валентин Стойко.

Любов Цимбалюк зазначила, що управлінням архітектури розроблено новий проект рішення із врахуванням зауважень громадськості, депутатського корпусу та профільних комісій.

«Новий проект рішення цілком альтернативний і підготовлений із зауваженнями громадськості, аби окремими додатками можна було розглянути та обговорити перелік вулиць, які не викликали суперечностей та перелік вулиць, які потребують проведення громадських слухань», – зазначила в.о. міського голови.

Текст: прес-служба міської ради

Фото з фейсбук сторінки Констянтина Суського