​У Житомирі впіймали грабіжника

Упродовж години зловмисник невдало спробував зірвати золоті ланцюжки з двох житомирянок на сусідніх вулицях обласного центру. 

Потенційні жертви грабіжника здійняли галас, чим завадили останньому довести наміри до кінця, і допомогли правоохоронцям швидко затримати зловмисника.

Повідомлення про спробу пограбування надійшли до міліції одразу від двох житомирянок з різницею у часі у чверть години. 26-річна заявниця розповіла, що по вул. Мануїльського в обласному центрі невідомий намагався зірвати з її шиї золотий ланцюжок. Однак жінка не розгубилася, здійняла крик, чим налякала грабіжника, і той утік. Інша, 20-річна житомирянка, повідомила про зловмисника, який також спробував зірвати з неї вартісну прикрасу на вул. Шелушкова.

– Обидві заявниці змогли описати кривдників. За словесним портретом стало зрозуміло, що обох намагався пограбувати один і той же чоловік, – розповів начальник Житомирського міськвідділу міліції Михайло Сорока. – Відтак про ці події та інші відомості було негайно сповіщено усі зовнішні наряди міліції, які несли службу з охорони громадського порядку у Житомирі.

Окрім прикмет зловмисника, житомиряни помітили напрямок його руху й автомобіль, в який він сідав, і розповіли про це правоохоронцям. Відтак на одній з вулиць працівники ДАІ та патрульної служби помітили схожу на описувану машину і зупинили її. У салоні знаходилося двоє чоловіків. В одному з них обидві заявниці упізнали грабіжника-невдаху.

За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої встановили особу підозрілого – 33-річного раніше судимого жителя м. Бердичева. Чоловіка було затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомив Михайло Сорока, за вказаними фактами нині відкрито кримінальне провадження за ст.ст. 15, 186 (Замах на вчинення грабежу) Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого досудового розслідування міліція перевіряє затриманого на причетність до низки інших вуличних грабежів, що мали місце в обласному центрі.

Водночас працівники міліції нагадують громадянам: грабіж є тим видом злочину, який важливо розкрити одразу після його вчинення. Чим скоріше потерпілий повідомить про протиправні дії, тим більше шансів у правоохоронців оперативно затримати зловмисника. Тому, якщо ви раптом стали жертвою грабіжника, не зволікайте зі зверненням до міліції. Телефон 102 працює цілодобово.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області