Житомирські митники впіймали українця, що віз до Латвії старовинні церковні книги та росіянина із збірником творів Жуковського

Як повідомляють в ГУ ДФС у Житомирській області, 29 серпня  в пункт пропуску «Виступовичі» митного поста «Північний» Житомирської митниці ДФС на виїзд з України заїхав легковий автомобіль латвійської реєстрації під керуванням громадянина України, який постійно проживає в Республіці Латвія.

При проведенні митного огляду вказаного автомобіля в багажному відділенні серед інших речей митниками виявлено друковані видання «Псалтиръ», «Великая панахида и всеношнего бдения» та «Молитвенник» видання 1905 року.

Власником видань виявилась пасажирка, яка слідувала в автомобілі до Латвії і яка намагалась перемістити вказані видання через митний кордон України з порушенням встановленого  порядку.

Аналогічний факт у цьому ж пункті пропуску зафіксовано на наступний день: у громадянина Російської Федерації виявлено друковану книгу «Полное собрание сочинений В.А. Жуковскаго» видання 1902 року..

Відносно громадян запроваджено адміністративні справи про порушення митних правил. Предмети правопорушення вилучено. Остаточне рішення у справах буде прийнято судом.