Apple планує перевищити 10 млн продажів iPhone 6s і 6s Plus за перші вихідні

Компанія Apple повідомила журналістам CNBC, що вона очікує перевищити торішній рекорд з продажу iPhone за перші вихідні. Нагадаємо, минулого року за три дні після старту продажу 19 вересня було продано більше 10 млн нових моделей iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Свої прогнози компанія засновує на даних за попередніми замовленнями.

Apple представила iPhone 6s і Айфон 6с Плюс на заході, який пройшов минулого тижня в середу. Попередні замовлення на iPhone 6s і 6s plus почали прийматися в минулу суботу, 12 вересня. У країнах першої хвилі продажі смартфонів почнуться 25 вересня. У цей день обидві моделі надійдуть у продаж у Великобританії, Австралії, Німеччини, Гонконгу, Канаді, Китаї, Новій Зеландії, Пуерто-Ріко, Сінгапурі, Франції, Японії та США.

Як і очікувалося, зовні iPhone 6s і iPhone 6s Plus не відрізняються від торішніх моделей, але розширилася гама кольорів – з’явився Rose gold, перші чутки про який стали публікувати в мережі на початку вересня.

Використаний в серії 6s процесор так само очікувано отримав маркування A9. Заявлений 70-відсотковий приріст його продуктивності в порівнянні з процесором A8, на якому працюють iPhone 6 і 6 Plus. Швидкість обробки графіки виросла на 90 відсотків.

Оновлені камери. iPhone 6s і 6s Plus дозволяють знімати 12-мегапіксельні фотографії та відео дозволу 4K. Фронтальна камера отримала 5-мегапіксельний сенсор.

Одним з найбільш очікуваних оновлень в смартфонах стала функціональність 3D Touch – вдосконалена версія Force Touch, вже знайомої власникам Apple Watch і MacBook 2015 року. Технологія дозволяє розпізнавати силу натиснення і відгукується відповідним чином залежно від зусиль користувача.

Продажі лінійки 6s почнуться 25 вересня 2015