Ідеї облаштування двоярусних ліжок

Оскільки в сучасних квартирах додатковий простір – велика цінність, то до його устаткуванню варто підходити дуже розумно, використовувати не тільки по горизонталі, але і по вертикалі. Двоярусні ліжка здатні додати кімнаті веселі та активні нотки, і в той же час вони допомагають компактно облаштувати кімнату і максимізувати в ній простір.

Двоярусні ліжка є справжньою знахідкою для дитячих кімнат, хоча для безпеки дітей в таких кімнатах краще все ж використовувати звичайні одноярусні ліжка. Втім, вони можуть стати справжньою родзинкою і для дорослої кімнати або вітальні. Завдяки своїй естетиці і ергономіці вони можуть ідеально вписатися в будь-який інтер’єр і поєднуватися з багатьма стилями і дизайнами.

Якщо в кімнаті планується двох’ярусне ліжко або декілька таких ліжок, то варто задуматися про використання полиць і висувних ящиків, які не тільки художньо доповнять дизайн інтер’єру, але і стануть дуже зручним місцем зберігання речей. Форми, стилі, дизайни і розміри сучасних двоярусних ліжок дуже різноманітні.

При виборі або проектуванні двох’ярусного ліжка важливо пам’ятати не тільки про максимальної економії простору, але ще й про форму, і про зовнішній вигляд. Якщо мова йде про дитячу, то форма ліжка надзвичайно важлива.

При виборі і устаткуванні будь-яких меблів, і двоярусних ліжок зокрема, варто пам’ятати про відсутність принципу «одне рішення для всіх». Головним аспектом їхнього вибору є здатність ліжок економити простір, в той же час не варто забувати, що такий елемент інтер’єру ще й повинен гармонійно в нього вписуватися і відповідати конкретним вимогам для дитячої спальні. Цікавим способом організації кімнати є нестандартні конструкції і вбудовані секції меблів, які створюються індивідуально для кожного приміщення, враховуючи його розміри і особливості.

Ідея використання вбудованих секцій двоярусних ліжок стає все популярнішим не тільки серед багатодітних сімей, а й для заміських будинків і сімейних будинків відпочинку. Часто двоярусні ліжка надають нудному звичайному інтер’єру оригінальність і просочують кімнату річної атмосферою відпочинку і веселощів.

Популярними сьогодні є як класичні двоярусні ліжка з першим і другим «поверхами», так і модернізовані – з відкидною підйомної ліжком. Деякі дизайни ліжок передбачають використання простору під нижнім ліжком в якості «складу» для речей та іграшок дитини. Воно допоможе містити кімнату в ідеальній чистоті.

У деяких двоярусних ліжках, крім місця для зберігання під нижнім ліжком, є ще й сходинки, які можна зайняти речами теж. Можна піти ще далі і спроектувати цілу секцію з шафою і навіть столом для занять.

Звичайно, в дитячих кімнатах дуже важливим моментом є добре обладнане простір. Але мало який дитина змириться з похмурим і нудним декором кімнати. Тому можна зробити двох’ярусне ліжко не просто місцем для сну і відпочинку, а чимось унікальним і веселим. Канат, сходи, гірка, нижня ліжко на коліщатках – все це зможе перетворити звичайну ліжко в місце для розваг.

Багато хто скаже, що двоярусні ліжка не для дорослих. Ну, хіба що студенти в гуртожитку, можуть поніжитися на таких ліжках. Однак сьогодні все частіше стильні конструкції двоярусних ліжок використовуються в інтер’єрі кімнат для дорослих. Наприклад, для двох друзів, що живуть в одній кімнаті, таке рішення буде просто ідеальним. А щоб перетворити такий елемент інтер’єру в щось оригінальне і стильне, досить просто проявити трохи фантазії.

Якщо говорити про стилях і темах, що підходять до дорослим кімнатам з двоярусними ліжками, не варто забувати про сільському стилі.


“Billerbeck” предлагает отличные и качественные одеяла для вашей спальни. Вы сможете легко купить одеяло в Киеве. Заходите, выбирайте, покупайте! И приятных вам снов!