BENTLEY показала найрозкішніший позашляховик у світі

Британці розсекретили інформацію про новітній позашляховик Bentley Bentayga, який, ми не сумніваємося, підімне під себе сегмент супер-розкішних SUV, поки інші бренди чухають потилиці. Стартовий цінник на найкрутіший кросовер у світі становить 200 000 доларів.

Секретів більше немає: компанія Bentley опублікувала офіційні знімки і технічні характеристики новітнього кросовера Bentayga, який вже через тиждень живцем буде представлений у Франкфурті, а в руки перший заможних замовників потрапить на початку 2016 року. Британці називають “Бентайгу” найпотужнішим, самим розкішним і самим екслюзівним позашляховиком у світі.

Як і передбачалося, дизайнери Bentley перекроїли вигляд Bentayga після того шквалу критики, який обрушився на адресу автомобіля в момент першого показу концепту EXP 9 F – серійний кросовер виконаний в стилістиці добре знайомих нам моделей Continental і Mulsanne.

В основі новинки лежить модульна платформа MLB-Evo, вже використовувана новим Audi Q7. Bentley Bentayga має споряджену масу 2422 кг, довжину 5,14 м і колісну базу майже 3 м – навіть подовжений Range Rover трохи коротше британської машини. І в силовій структурі, і в навісних деталях кузова “Бентайгі” крім сталі застосовується багато алюмінію і композитних матеріалів.

Спочатку Bentley Bentayga буде доступний з єдиним двигуном – це бензиновий W12 об’ємом 6,0 л з подвійним турбонаддувом, віддача якого становить 608 к.с. і 900 Нм. Мотор вміє відключати половину циліндрів при часткових навантаженнях і поєднується з 8-ступінчастим автоматом ZF. Розгін до сотні у “Бентайгі” займає 4,1 с, а максимальна швидкість – 301 км / ч. Цікавою особливістю автомата є режим “дрейфу” – здатність відключати гідротрансформатор для їзди накатом, якщо водій відпускає педаль газу на передачах з 5 по 8.

Вдобавок Bentayga отримав просунуту пневмоподвеску з купою налаштувань по висоті дорожнього просвіту й ступеня комфорту, контролем крену, а також систему Bentley’s Drive Dynamics Mode з чотирма асфальтовими і чотирма позашляховими режимами їзди. Природно, Bentley буквально напханий електронними асистентами, серед яких і адаптивний круїз-контроль зі спостереженням за розміткою, і моніторинг сліпих зон, і Park Assist. Та й до буксирування причепів англійці поставилися серйозно – Bentayga оснащений системою стабілізації, яка вміє протидіяти розгойдування трейлера.

Супер-розкішний Bentley інтер’єр закутаний в дорогу шкіру, дерев’яні та металеві вставки ручної роботи. Не забуваємо про програму персоналізації Mulliner Bespoke – це близько 90 різних відтінків кузова, 15 варіантів підлогового покриття, стільки ж видів шкіри для оздоблення салону і кілька варіантів легкосплавних дисків розмірністю від 20 до 22 дюймів. “Бентайга” буде пропонуватися в чотирьох-або пятиместном виконанні з кріслами, які мають просунуті функції масажу, підігріву та вентиляції. Семимісна версія теж на підході.

За мультимедійні можливості відповідає інформаційно-розважальна система з 8-дюймовим тачскріном, жорстким диском на 60 Гб і переносним 10,2-дюймовим планшетом Bentley (на “Андроїд”) з 4G, WiFi і Bluetooth.

Дилери компанії Bentley вже приймають замовлення на кросовер Bentayga від заможних людей, готових придбати найрозкішніший кросовер не дивлячись. Британці розраховують продавати по 3000 автомобілів Bentayga щорічно.


 Хороший нструктор по вождению Киев. Для всех, кто хочет научиться водить автомобиль. Автошкола “Київ” предлагает это сделать.