Екс-керівник ДУСі сподівається, що таки вдасться продати Житомирський лікеро-горілчаний завод

Екс-керівник ДУСі Сергій Березенко, а нині новоспечений нардеп, сподівається, що таки вдасться продати Житомирський лікеро-горілчаний завод.

Про це він розповів в інтерв’ю “Українським новинам”.

На питання, чому не вдалося продати ряд державних об’ктів, він зазначив, що просто не вистачило часу, до того ж, зараз економічна криза і важко знайти інвесторів.

“І як останній фактор – ми не змогли продати жодного великого об’єкта ДУС, щоб показати, що цей процес почався. Є свої складнощі, й економічні. Віддавати державні об’єкти за безцінь – як на мене, злочин. Ми давно надавали Уряду пропозиції внести Верховній Раді на розгляд, щоб наші об’єкти: готелі, Житомирський лікеро-горілчаний завод, “Пресу України” виключити з переліку таких, що не підлягають приватизації. На жаль, це рішення не проголосоване, як і сама програма приватизації. Довести справу до кінця – це одне з моїх завдань у Верховній Раді. Зрозуміло, що багато чого не зроблено, і я сподіваюсь, що мій наступник реалізує ці завдання”, – підкреслив Березенко.

Нагадаємо, 27 серпня Президент Петро Порошенко звільнив Сергія Березенко з посади голови Державного управління справами у зв’язку з тим, що його було обрано депутатом Верховної Ради на скандальному окрузі №205 у Чернігові.

Як писав Репортер, Сергій Березенко у березні 2015 року заявив, що завод продавати не будуть, бо туди прийшли ефективні менеджери. 

У травні 2014 року на заводі був скандал щодо призначень керівників. Два нових керівника за 2 тижні “надіслали” на Житомирський лікеро-горілчаний завод з Державного управління справами при Адміністрації президента, яке очолював Сергій Пашинський.

Тоді робочі робочі стали на захист заводу, за їх словами, від рейдерського – чиновницького захоплення.