Підготовка ВДВ на полігоні під Житомиром. Фото

На базі навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, що на Житомирщині, під керівництвом начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Віктора Муженка, пройшло інструкторсько – методичне заняття щодо вироблення єдиної методики в організації та проведенні занять з бойової підготовки із військовослужбовцями призваними за мобілізацією, передає прес-служба ВДВ.

Заняття проходили на 16 навчальних місцях. Фахівці ППО виконували новітні вправи щодо враження наземних та повітряних цілей, дії відділення та ведення стрільби при підтримці танку. 

Розрахунки станкових автоматичних гранатометів відпрацьовували ведення зосередженого вогню та “віялом”, а оператори протитанкових керованих засобів здійснювали пуски по дальнім і ближнім рубежах та по броньованим цілям. 

Крім того, учасники заняття оглянули навчальні місця на яких воїни проходять психологічну підготовку, спостерігали за діями медиків-десантників під час надання першої медичної допомоги пораненим військовикам на полі бою, їх евакуація до мобільного польового експедиційного шпиталю ВДВ та безпосередньо етапи роботи у ньому.