​Майк Снаффер: “Найкраще для журналіста – бачити все своїми очима!”

Нещодавно в ЖДУ ім. Івана Франка відбулася зустріч американських журналістів з юними студентами, за підтримки міжнародної програми партнерства IREX.

Під час зустрічі троє представників американського телеканалу “WSIL-TY” Майк Снаффер (головний редактор), Джаред Робертс (головний оператор) та Анна Джайлз (журналістка) поділились власним досвідом та розповіли про особливості роботи журналіста в Америці.

“Не можна просто так сидіти й чекати поки щось трапиться, адже новини не виникають ні звідки: ви знаходите їх самі. Найкраще для журналіста – бачити все своїми очима! Саме тому журналістика має бути стилем вашого життя”,– зазначив Майк Снаффер, який працює у цій сфері понад 30 років.

Анна Джайлз, яка тільки нещодавно закінчила університет і почала працювати, також розповіла свій секрет успіху: “Я працюю журналістом лише 7 місяців, але вже знаю, що ніколи нічому не треба дивуватись”.

Студенти ж у свою чергу слухали гостей, при цьому не забуваючи ставити їм запитання. Одне з найактуальніших питань полягало в основній відмінності між американською і українською журналістикою. “Ми дуже схожі у багатьох речах, але різниця в культурі, політиці та різних підходах до журналістики ”, – саме так охарактеризував цю відмінність Майк.

“Я дуже люблю те, чим займаюсь кожного дня, а особливо – спілкуватися з політиками і ставити їх у незручне становище. Щоб вони не використовували нас як “рупор”пропаганди тоді, коли їм це заманеться”, – додала Анна.

На завершення зустрічі всі охочі мали змогу сфотографуватись з американськими журналістами та вільно поспілкуватися з ними, як англійською, так і українською мовою за допомогою перекладача.

Дарина Шевченко