На Житомирщині накрили підпільне казино

У Коростені працівники міліції викрили осередок забороненого в Україні грального бізнесу. 

Заклад було замасковано у приміщенні одного з кафетеріїв райцентру. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Минулих вихідних працівники міліції задокументували у м. Коростені діяльність грального закладу, розташованого у приміщенні кафе під вивіскою національної лотереї.

Було встановлено, що гра потенційних клієнтів здійснювалася через ігрові автомати. Обов’язковою умовою для участі була попередня сплата коштів через систему електронних платежів. Залежно від випадковості гравець міг отримати виграш у відповідному грошовому еквіваленті.

За зібраною оперативною інформацією із задокументованими фактами функціонування грального закладу було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.203-2 (Заняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Нині слідчо-розшукові заходи тривають.

У рамках досудового розслідування правоохоронці уже встановили, що приміщення, де функціонував гральний заклад, належить киянину.

Чинним законодавством заняття гральним бізнесом в Україні карається значними штрафними санкціями та конфіскацією грального обладнання.

– Боротьба з незаконним гральним бізнесом – одне із нагальних завдань у діяльності міліції. Будь-яка спроба організації підпільних закладів на Житомирщині буде миттєво припинена, а причетні до їх функціонування особи нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством, – прокоментував очільник міліції області Валерій Рудик.

Тож правоохоронці звертаються до громадськості: якщо ви маєте інформацію про існування подібних закладів на території Житомирщини, повідомте про це до міліції. Реакція правоохоронців за кожним вашим зверненням буде миттєвою. Номери «телефонів довіри», за якими можна звернутися: (0412) 40-75-73 або 102.

Прес-служба УМВС України.