На Житомирщині впіймали майора-хабарника внутрішньої служби

На Житомирщині співробітники обласного Управління СБ України спільно з військовою прокуратурою викрили корупційну схему вимагання хабарів, яку створив старший інспектор одного з регіональних управлінь Державної пенітенціарної служби.

Майор внутрішньої служби налагодив системне одержання грошей за позитивне вирішення питання щодо обмеження або застосування умовно-дострокового звільнення. При цьому «ціна питання» варіювалася залежно від ступеня важкості інкримінованого засудженому злочину – у середньому до п’яти тисяч гривень.

За окрему винагороду здирник також фіктивно працевлаштовував засуджених для одержання відгуку «роботодавців», що мало на засіданнях суду сприяти формуванню їхньому «позитивного іміджу» при розгляді питання щодо зміни міри покарання.

У місті Андрушівка співробітники Управління СБ України та військової прокуратури Житомирського гарнізону затримали хабарника одразу після одержання 2,5 тисяч гривень від засудженого за вбивство.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії з встановлення інших фактів протиправної діяльності зловмисника.