Наталія Чиж: “Ми вивчаємо проблеми житомирян, тому знаємо, як розвивати місто”

Житомир у рамках робочої поїздки по регіонах відвідали народні депутати України від “Об’єднання “Самопоміч” Семен Семенченко та Іван Мірошниченко.

Разом із лідером “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі Наталією Чиж вони відвідали відоме у місті підприємство з іноземними інвестиціями “Ферпласт” та поспілкувалися із журналістами. 

Нардепи розповіли про події, що нині відбуваються довкола змін до Конституції України, виступаючи категорично проти протискування централізації влади. 

За їхніми словами, ні про яку децентралізацію та незалежність органів місцевого самоврядування не йдеться. Адже призначені президентом керівники на місцях будуть грати першу скрипку у соціально-економічному житті регіонів, таким чином чинячи вплив чи тиск на місцеве самоврядування. 

Говорячи про трагічні події, що сталися у день голосування за зміни до Конституції під парламентом, Семен Семенченко зауважив, що ця була цинічна провокація. Він разом зі своїм колегою Єгором Соболєвим стояли за 7 метрів від місця трагедії і бачили, як люди у масках, яких знають через участь у подібних провокаціях, жбурляли гранату. 

«Зубожіння людей закінчиться тоді, коли відбудеться повна зміна системи, що існує, коли зміни не будуть косметичними та точковими, а докорінно змінюватимуть підхід до речей», – про це під час прес-конференції у Житомирі сказав народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Семен Семенченко.

Під час прес-конференції лідер “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі Наталія Чиж повідомила що у Житомирі розпочато проект «СТІНА ПРАВДИ» – по місту стоять «куби», де люди можуть висловити своє ставлення до влади, розповісти про свої складнощі, вказати на проблеми міста, щоб розуміли як працювати далі та які питання вирішувати. Житомиряни залюбки підходять та висловлюють свою громадську позицію.

«Приємно, що люди підходять і пишуть свої думки, це не проплачені «інтернет-боти», а пересічні житомиряни. Вивчивши потреби людей, ми зрозуміємо, як потрібно змінювати наше місто, а змінюючи міста, ми змінимо державу», – говорить Наталія Чиж.

Під час спілкування з колективом “Ферпласту” Наталія Чиж розповіла про роботу “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі, зокрема, про соціальні проекти, які стали візитною карткою організації. 

“Приходьте ви і приводьте своїх друзів, дітей на наші заходи. Особливо звертаюся до батьків, щоб приводили дітей у наш волонтерський центр, де діє безліч безкоштовних гуртків, у тому числі іноземних мов”, – закликала Наталія Чиж.