Обласний центр крові став інструментом в політичних розбірках, – обласна рада

Питання вдосконалення роботи Житомирського обласного центру крові обласної ради стало інструментом передвиборчих баталій різних політичних сил. 

Про це інформує прес-служба обласної ради.

Проти здійснення важливої реформи в галузі охорони здоров’я, подолання гострої для області проблеми – забезпечення медичних закладів якісними компонентами крові – виступають всі, хто не зумів досконало вивчити питання.

У зв’язку з цим два проекти рішень обласної ради щодо реорганізації комунальної установи, які мали розглядатися на сесії 10 вересня, зняті з розгляду. Однак, розуміючи, що проблема залишається відкритою, постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів дала доручення управлінню охорони здоров’я ОДА: разом із депутатами обласної ради вивчити досвід роботи Сумського обласного центру крові, внести пропозиції на наступне засідання постійної комісії, розробити проект рішення про Програму розвитку служби крові в області.

vytag 030915

Чи шляхом співпраці з приватним інвестором, чи іншим, спроможним перетворити центр крові в оновлений і сучасний, але реорганізація потрібна. Метою обласної ради є: сучасне матеріально-технічне забезпечення центру крові, повне забезпечення потреб медичних закладів області в якісних компонентах крові, а головне – щоб послуги були дійсно безкоштовними, пацієнтам не доводилося оплачувати витратні матеріали, послуги донорів та самостійно шукати донорів, як це подекуди відбувається тепер.

Враховуючи значний суспільний інтерес до роботи центру крові, обласна рада запрошує всіх небайдужих людей 14 вересня о 14 годині відвідати комунальну установу, ознайомитися з його роботою, умовами, в яких відбувається прийом і здавання компонентів крові, всіма проблемами, з якими стикаються громадяни України, які мають потребу в донорській крові, та особисто стати донором крові.