Проект «Музичний Житомир». Гурт «Part of Universe»

Проект «Музичний Житомир». Гурт «Part of Universe».

Кількість учасників: 3.

Василь Федчик, студент, майбутня професія – менеджер (зовнішньоекономічна діяльність), хобі: плавання. Пише тексти пісень, музику, грає на гітарі, бек-вокаліст ( http://vk.com/wesley3 )

Андрій Федчик, студент, майбутня професія – еколог, хобі: саунд-продакшн, подорожі. Вокаліст, пише тексти пісень, музику, грає на бас-гітарі ( http://vk.com/andrew_new )

Орест Лисенок, студент, майбутня професія – перекладач, викладач англійської та польської мов, хобі: баскетбол. Грає на барабанах ( http://vk.com/id139906980 )

Рік заснування: 2012.

Стиль: аlternative, nu-metal, metalcore.

Концерти: сольні, спільні концерти з кількома гуртами, акустичні, конкурси краси в своїх вишах, фестиваль«Бандерштат», молодіжний благодійний фестиваль «Молода генерація», присвячений 1131-річчю Житомира.

– Як ви створили групу?

Василь: Група створювалася в нашому рідному Головино. Ми були друзями, відчули потяг до важкої музики і вирішили, що просто слухати для нас замало. Захотілося чогось більшого, і ми почали вчитися грати на інструментах.

Андрій: Для ясності додамо, що на момент появи ідеї про гурт, ніхто з нас не вмів грати. Це було весело, але і додало складності в процес, адже ми уявлення не мали, що і як має відбуватися.

– Чому таку назву обрали для гурту?

Андрій: Ми – частина всесвіту. Кожен займає певну нішу в просторі і є його частиною.

– Де був перший концерт?

Орест: Це був виступ на випускному вечорі Васі, на якому ми, з висоти сьогоднішнього дня, виступили поганенько, але тоді над цим не замислювались.

– Чи можна в Житомирі заробити на музиці?

Василь: На мою думку, в Україні на музиці заробляє лише музична еліта або «розпіарені» на ТБ поп-виконавці. Порівнюючи наш ринок музики із західним, можна сказати, що в нас люди не готові платити за працю музикантів, вважаючи, що роблять тобі послугу, коли приходять на твій концерт і потім купують альбом чи навіть коли безкоштовно слухають записи пісень.

Орест: Люди в нас не розуміють, що це теж робота, яка вимагає самовіддачі, часу та інвестицій.

Андрій: Це також стосується більшості майданчиків для виступу молодих виконавців, вони виступають задарма, та більше – в збиток у вигляді витрат на проїзд, проживання, харчування.

– На скільки важко поєднувати навчання і музичну діяльність?

Василь: Досить складно, так як ми навчаємось в різних країнах. Я з Андрієм в Києві, Орест – у Польщі. Це зменшує можливість репетирувати та виступати в живу.

– Яку ідею хочете донести до слухачів?

Андрій: Кожна наша пісня несе в собі певну ідею. Є як ліричні, так і важкі композиції, що змушують замислитись про місце людини в суспільстві, цінності в житті та й про соціум загалом. Думаю, кожен знайде в наших піснях щось для себе.

– Які у вас плани на майбутнє?

Орест: Ми плануємо випустити два альбоми: україно- та англомовний. Це досить далека перспектива, адже повинні завершити навчання.

– Ваші побажання читачам «Репортера Житомира».

Василь: Слухайте хорошу музику, пам’ятайте, що в Україні є багато гідних музикантів, які творять для вас.

  Покликання на групу на сайті Вконтакті, де ви зможете послухати пісні гурту «Part of Universe», подивитися відео та завжди бути в курсі всіх новин, що стосуються гурту:
 http://vk.com/part_of_universe

Юлія Скублєвська

З питаннями та пропозиціями звертатися до автора проекту за адресою: http://vk.com/foxy1815