«УКРОПівські обжинки» на Житомирщині вшанували працю хліборобів

Аграрії області підбивають підсумки жнив. Красивим святковим дійством – фестивалем «Укропівські обжинки», свято урожаю відзначили 19 вересня у місті Новоград-Волинський. Гості заходу мали змогу придбати продукцію підприємств харчової, переробної промисловості, сільськогосподарських та фермерських господарств.

У святі брали участь не лише фермери, селяни, домогосподарі, а й лідери політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Був присутній голова політради – Денис Борисенко.

Близько тисячі жителів Полісся відвідали захід. «Укропівські обжинки» – окрім традиційного завершення збору урожаю символізують ще й можливість української нації – укропів і укропівок – до мобілізації, творення, самоорганізації. Це свято фермерів і справжніх господарів, на яких тримається Україна.

Піснями та українськими танцями гостей та жителів міста порадували хори, ансамблі із усіх куточків області. Кращих аграріїв 2015 року було відзначено почесними грамотами, орденами та цінними подарунками. Також на святі було нагороджено житомирян які проявили неабияку мужність на війні. Був відзначений Вознюк Микола, учасник АТО, який був демобілізований через поранення та нагороджений орденом за мужність третього ступеня. Від Чуднівського району було нагороджено 20-річного учасника АТО Кузьмука Сергія та майора Руслана Франчука, військовослужбовця Збройних сил України, учасника АТО. Подарунки отримали Філіпова Надія, багатодітна мама, що активно займається громадською діяльністю та Тимощук Валентина, волонтер, яка регулярно допомагає військовим

Тетяна Пашкевич, голова житомирської парторганізації «УКРОП» зазначає: «Я переконана, що українці можуть мобілізовуватися не лише на Майдани та війну, а й для того, щоб відродити фермерство та українське село. Земля повинна визнатись національним багатством України. Дивлячись на цих людей, я впевнена, що фермерство проросте на Житомирщині як проростає УКРОП на весні».

Урочистого настрою додав святковий концерт від чудових артистів, а спеціальними гостями свята був гурт «Кобза».