​Сергій Сухолмин закликає житомирян зустрічати героїв з війни

Більше 20-ти демобілізованих бійців 90-го окремого аеромобільного батальйону демобілізувалися і повернулися додому в Житомир. Рідні, друзі і волонтери зібралися на майдані Перемоги, аби зустріти героїв. Зустрічав їх і колишній командир 90-го батальйону Олег Кузьміних.

“Я хотів би, щоб у колі сім’ї, коли зберуться наші житомирські військовослужбовці, вони третім тостом згадали тих, хто не повернувся, чиї родини не можуть розділити ту радість, яку мають сьогодні вони. Ми зобов’язані їх пам’ятати. Слава героям!”, – зазначив заступник начальника 199-го навчального центру ВДВ Олег Кузьміних.

За рік війни бійці 90 -го батальйону пройшли найгарячіші точки Сходу, одними з останніх виходили з Донецького аеропорту, наприкінці січня, потрапивши у засідку, батальйон зазнав втрат, їх командир і побратими по кілька місяців пробули у полоні бойовиків.

“Рік дуже емоційний був для кожного із нас, тому що там залишилися наші близькі товариші, які вже, на жаль, додому не повернуться” – поділився командир розвідувального взводу 90-го окремого аеромобільного батальйону Володимир Костів.

Від зими десантники тримали оборону в районі Водяного та Опитного на Донеччині. Нині вони радіють, що приїхали додому, але кажуть, що у разі потреби готові знову повернулися у зону АТО.

“Класно, я вдома. Все! Моя війна скінчилась. Але якщо будуть ображати Україну, я поїду назад” – зауважив боєць 90-го окремого аеромобільного батальйону Олександр Пушич.

Сергій Сухомлин з соцмереж дізнався про повернення 90-го батальйону додому.

“Я сюди прийшов, тому що приїхали герої нашого 90-го батальйону, ті хлопці, які пройшли пекло війни і ми, як житомиряни, не можемо не зустріти наших Захисників” – підкреслив Сергій Сухомлин.

Повернення ще однієї групи житомирських бійців додому планується на 25 вересня.