Сергій Сухомлин: Житловий фонд Житомира до зими готовий

Згідно підписаних актів, до зими у Житомирі готові 884 будинки, що складає 97% всього житлового фонду міста. 

Сергій Сухомлин звертав увагу не лише на підписаний акт готовності, але й особисто перевіряв ЖЕКи та ЖБК як насправді йдуть справи з підготовкою будинків до зими. 

Під час таких ревізій, були виявлені проблеми і недоліки та до початку опалювального сезону всі вони будуть ліквідовані. Також, каже Сергій Сухомлин, найближчими днями розпочнеться заповнювання систем холодною водою.

“Теплокомуненерго вже починає пробні запуски системи з 20 вересня вода піде в будинки. Таким чином ми перевіримо готовність опалювальної системи до подачі тепла. Дуже важливо, щоб внутрішньобудинкові комунікації були готові, а всі ремонтні роботи завершені до цього часу. ВЖРЕПи та ЖБК погоджують свій графік з Теплокомуненерго” – констатує Сергій Сухомлин.

Складним питання на сьогоднішній день залишається опалення відомчого житлового фонду.

“У нас є кілька підприємств, які відмовилися цього року від опалення свого колишнього відомчого житла. Це наприклад, збанкрутілий колійний завод, який опалював три будинки. Довелося додатково виділяти кошти, замовляти та робити проект, проходити експертизу, будувати котельну, для того, щоб ці будинки отримали тепло. У нас є колишній гуртожиток по вулиці І. Гонти, де також робиться котельна. Є проблемний будинок на вул. Я. Гамарника, який отримував опалення від Кондитерської фабрики. Кондитерська фабрика отримує газ за комерційними тарифами, який непосильний для людей. Наприклад, в тому році вони витратили на опалення 300 тис. грн., а отримали від людей 28 тис. Було досягнуто домовленостей з керівництвом Кондитерської, що вони встановлять людям автономне опалення, та таких 13 квартир, а місто в свою чергу компенсує ці витрати безпосередньо фабриці” – розповів Сергій Сухомлин.