​У Audi розповіли про нову броньовану A8

Audi розсекретила технічні характеристики броньованої A8. Світова прем’єра автомобіля відбудеться на мотор-шоу у Франкфурті 15 вересня. У продажу седан з’явиться в першому кварталі 2016 року. Про поставки в Україну інформації поки немає.

Як повідомляє прес-служба німецького бренду, нова A8 L Security – найзахищеніший автомобіль в історії марки. Під час тестів седан виконав критерії балістичного захисту рівня VR 9. Кузов автомобіля захищає пасажирів від пострілів з автоматичної зброї і вибуху гранат під днищем. Незважаючи на те, що представницький седан став безпечнішим, його споряджена маса була знижена за рахунок легких сплавів і використання арамідних волокон. При цьому вантажопідйомність моделі виросла до 600 кілограмів – це кращий показник в класі броньованих седанів.

Нова Audi A8 L Security комплектується системою повного приводу і одним з двох моторів на вибір. У початкових версіях седан отримав 4,0-літровий V8 потужністю 429 к.с., а в топових модифікаціях під капотом A8 L встановили W12 об’ємом 6,0 л з віддачею 495 кінських сил. В обох версіях максимальна швидкість седана становить 210 кілометрів на годину.

На мотор-шоу у Франкфурті дебютує ще одна броньована новинка – Range Rover Sentinel. Автомобіль буде доступний для замовлення в Європі, Південній Америці, Африці та Близькому Сході до кінця цього місяця. Новинка побудована на базі Range Rover Autobiography зі стандартною колісною базою. Sentinel відповідає класу бронювання VR8. Машина здатна витримати влучення кулі калібру 7.62 мм, а дах і днище позашляховика захищені від попадання ручної гранати.

Компанія “AEB Харьков” пропонує високоякісну установку газового обладнання на автівки різного класу та різних моделей. Працюють професіонали. Звертайесь – http://aeb-kharkov.com/completed-projects/