У Коростень на фестиваль дерунів приїхали іноземні гості

Міжнародний фестиваль дерунів цього року подарував коростенцям та гостям міста позитивні емоції й враження. 

Ще вранці 12 вересня головну вулицю Коростеня було перекрито. Місце автомобілів зайняли вуличні торговці. На асфальті вихованці художньої школи ім.Білошицького намалювали велику карту України. 

На фестиваль приїхали гості зі всієї держави, можна було зустріти навіть іноземців. 

Дійство розпочалися, урочистою ходою від центру міста до парку ім.Островського, де і відбулися основні святкування. В той же час почали відбуватися торги. На ярмарку можна було знайти все: від дерев’яного кухлика до української вишиванки. 

Не обійшлося і без різноманітних українських страв. На кожному столі красувалися ковбаси, млинці, вареники і звичайно – деруни. За помірні ціни (від 5 грн.) можна було придбати частування на будь-який смак.

Гості могли відвідати майстер клас міського голови Володимира Москаленка “Школа дерунярства”. 

Святкова програма була насиченою та цікавою: дерунярське триборство та поліські конкурси. 

Учасники фестивалю “Дерунам слава!” представили свою конкурсну програму: найбільший і найоригінальніший овоч чи фрукт Коростенщини, кращий національний костюм (чоловічий, жіночий, дитячий), дерунярський ласун, “Зірка дерунярського мистецтва”(найсмачніші деруни), “Дивовижна самобутність” (краща презентація дерунів та облаштованого місця), “Коса-дівоча краса”. 

Продовжилося святкове дійство гала-концертом V фестивалю “Грай-гармонь”, а також виступами творчих колективів Житомирщини.
Закінчився фестиваль нагородженням переможців конкурсів та розіграшем дерунярської лотереї. 

Вечері гості могли послухати хорошу музику у виконані творчих колективів з усієї України.

Юлія Дученко