У Житомирі пройде фестиваль “Свято українського коня”

Фестиваль «Свято українського коня» відбудеться у Житомирі 26 вересня 2015 року на території Житомирського національного агроекологічного університету.

Початок о14-й годині.

В програмі свята: презентація оздоровчої верхової їзди, виступ дітей з особливими потребами на конях, концертна програма, змагання козаків на конях, проходження вершниками «українською стежкою», козацькі розваги, вікторина, розіграш призів, нагородження переможців, фаер шоу.

“Звертаємось до Вас з великим проханням підтримати вперше започаткований на Житомирщині фестиваль «Свято українського коня», – говорить Президент ЖОБФ «Берегиня Полісся» Олеся Марчук.

Житомирський обласний благодійний фонд «Берегиня Полісся» надає підтримку і допомогу та проводить реабілітацію за допомогою оздоровчої верхової їзди (іпотерапії) дітям з особливими потребами та їх родинам.

У фонді з діточками займаються спеціалісти, які мають міжнародну кваліфікацію з іпотерапії, заняття проводять на спеціально навчених конях.

Спеціалісти фонду спілкуються та обмінються досвідом зі спеціалістами з іпотерапії Грузії, Польщі, Франції. З 2013 року ми стали членами Міжнародної Асоціації іпотерапевтів. Рівень з оздоровлення дітей-інвалідів за допомогою іпотерапії у Фонді є високий й професійний.

Діти, які пройшли оздоровчий курс іпотерапії за допомогою спеціалістів Фонду «Берегиня Полісся», а це більше як 200 дітей, мають досить позитивні результати, що підтверджують лікарі та батьки – починають ходити, говорити, стають значно активніші та отримують надію на одужання.