​У Житомирі за одне чергування патрульні затримали двох грабіжників

Один зі зловмисників зірвав з житомирянки золоту прикрасу і втечею під час затримання намагався урятуватися від кримінальної відповідальності. Інший грабіжник на ринку відібрав у пенсіонерки гаманець з грошима і золотим ланцюжком. За фактами грабежів розпочаті кримінальні провадження.

Близько 15 години до міліції зателефонувала жінка і повідомила, що декілька хвилин тому стала жертвою грабіжника, який зірвав з її шиї золотий ланцюжок і втік.

Про злочин було сповіщено патрульні наряди міліції, які несли службу з охорони громадського порядку в обласному центрі. До заявниці під’їхав екіпаж батальйону патрульної служби при УМВС, який знаходився найближче до місця події. Правоохоронці поїхали у напрямку можливого руху грабіжника разом із жінкою і вже за декілька кварталів помітили підозрілого чоловіка, схожого на її кривдника.

Під час перевірки документів у, як з’ясувалося, 21-річного жителя Сумщини, останній раптово сам себе викрив. У молодика несподівано випав нещодавно зірваний із заявниці ланцюжок. Під час затримання зловмисник, вчинивши фізичний опір, зумів вирватись від міліціонерів.

На допомогу колегам поспішили інші наряди патрульних, які працювали у місті. Вже за годину грабіжник був затриманий в одному з мікрорайонів обласного центру і доставлений до Житомирського міськвідділу міліції. Серед іншого, причетність затриманого до злочину підтверджується ще й записами з камер відеоспостереження, вилучених міліцією із закладів поблизу місця події.

– Того ж дня працівники патрульної служби затримали ще одного грабіжника, який на ринку відібрав у 53-річної жінки гаманець, де знаходилося 500 гривень та золоті ланцюжок з хрестиком. Під час затримання раніше судимий 28-річний житомирянин перебував у стані алкогольного сп’яніння, після витвережування у медичному закладі його також доставили до міськвідділу міліції, – розповів командир БПС при УМВС Житомирщини Анатолій Монзолевський.

За обома фактами нині розпочаті кримінальні провадження за ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. У рамках досудових розслідувань з’ясовуються усі обставини, а затримані перевіряються на причетність до інших аналогічних правопорушень, учинених в обласному центрі.

Прес-служба УМВС України в Житомирській області