Упродовж липня заборгованість за “комуналку” у Житомирській області зменшилась на 7,6 млн. грн.

Заборгованість населення Житомирської області  з оплати житлово-комунальних послуг упродовж липня 2015 р. зменшилась на 7,6 млн.грн., або на 4,2%, і на кінець місяця становила 172,8 млн. грн.

Так дані наводить управління статистики.

“Зменшення заборгованості відбулося в більшості регіонів області, за винятком Андрушівського, Вол.-Волинського, Ємільчинського, Коростенського, Коростишівського, Олевського, Радомишльського, Ружинського районів та міста Бердичева, а також Брусилівського, Любарського, Нов.-Волинського, Романівського, Червоноармійського та Черняхівського районів, де на кінець звітного періоду заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг відсутня”, – йдеться в повідомленні.

Борг Житомира складає 83 млн. 306 тис. грн. З початку року сума скоротилась на 14%.

Загалом, упродовж січня–липня 2015 р. населенням області сплачено за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 657,8 млн.грн. (101,2% нарахованих за цей період сум). 

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у липні 2015 р. порівняно з відповідним періодом 2014р. збільшились на 19,6% і з урахуванням електроенергії (150 кВтгод) становили 301,04 грн.