В Новогуйвинську викрадачі мопеда не змогли його пропити

У крадіжці правоохоронці викрили двох односельчан заявника, які мали намір продати транспортний засіб, а виручені кошти витратити на спиртне. Нині мопед повернуто власнику. Досудове розслідування триває…

До Житомирського райвідділу міліції звернувся житель селища Новогуйвинського із повідомленням про зникнення його мопеда «Хонда».

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що двоколісник було викрадено уночі з гаража, який заявник орендував у місцевої жительки.

– Оскільки явних слідів стороннього проникнення у приміщення під час огляду місця події виявлено не було, працівники міліції у рамках першочергових заходів вирішили опитати власницю гаража, – розповів начальник Житомирського РВ УМВС Олександр Мельник.

У ході бесіди і з’ясувалася причетність 48-річної жінки та ще одного односельчанина заявника до викрадення мопеда. Транспортний засіб правоохоронці виявили у підсобному приміщенні останнього.

За словами затриманих, того вечора вони разом чаркували. Коли ж закінчилися і оковита, і гроші на неї, жінка запропонувала своєму товаришу по чарці викрасти чужий мопед, який знаходився у її гаражі, та продати його.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавлення волі на строк до п’яти років.

Житомирський РВ УМВС України в Житомирській області