​Закріплення рулонних жалюзі системи Mini

Закріплення рулонних жалюзі системи Mini на саморізи – найнадійніше з усіх. Але якщо надалі штори планується знімати, то краще звернути увагу на інший спосіб, після якого не залишаються отвори в профілі.

Заміри: довжина і ширина – відстань між зовнішніми краями штапиків. З обох сторін по ширині повинно залишатися не менше 23 мм для монтажу механізму кріплення.

Установка:

Рулонну штору від http://proem.in.ua/zhalyuzi-harkov прикладаємо до  вікна вгорі, орієнтуючись на зовнішній край штапика.

Виставляємо її строго за рівнем, контролюємо рівне розташування по ширині.

Робимо позначки на профілі вікна, де будуть перебувати кріпильні куточки.

Знімаємо кріпильні куточки з валу штори і прикладаємо їх до профілю окремо. Вирівнюємо по намічених раніше позначок і робимо точні мітки під отвори. Використовуючи шуруповерт, засверливают отвори.

Збираємо механізм штори: вставляємо в кріпильний куточок пластикові капсули, а зверху притискаємо бічній пластиною.

У механізм відкривання-закривання штори вставляємо ланцюжок управління так, щоб один край звисав на 10 – 15 см. Більш широка частина механізму є його верхньою частиною.

Вставляємо зібраний механізм управління шторою всередину капсули. Звертаємо увагу – пружина механізму повинна збігтися з пазом всередині капсули.

Надягаємо бічну кришку з отвором для ланцюжка управління. Перед тим як надягти кришку, протягуємо крізь отвір ланцюжок.

Зібраний куточок прикручуємо саморізами в підготовлені отвори.

На даному етапі можна перевірити довжину ланцюжка і обрізати зайве. З’єднуємо краю ланцюжка за допомогою спеціальної засувки.

Знімаємо з рулонної штори стрічку, яка стримує рулон полотна. Вставляємо штору в закріплений куточок.

Підтримуючи рукою другий край штори, розкручуємо полотно і дивимося, чи рівно воно висить. Якщо рівно, тоді намічаємо отвори для кріплення другого куточка.

Знімаємо штору і засверливают отвори для другого кріпильного куточка. Закріплюємо куточок саморізами так, щоб волосінь була затиснута між профілем і куточком.

Вставляємо штору в кріпильні куточки.

Вільні краї волосіні протягуємо крізь спеціальні отвори в нижній планці рулонних жалюзі.

Фіксуємо капсулу другого куточка бічній пластиною і закриваємо кришкою.

Тепер фіксуємо нижній край волосіні. Для цього є спеціальні елементи – фіксатори. Вільний край волосіні натягуємо паралельно штапики. Стежимо, щоб лінія була строго вертикальною. Намічаємо вийшла смужку олівцем. Те ж саме робимо з іншого боку.

Строго по лінії волосіні в самому низу – біля краю штапика – закріплюємо фіксатор за допомогою двох саморізів.

Протягуємо волосінь крізь спеціальний отвір у фіксаторі і натягуємо її, закручуючи механізм фіксатора викруткою. Надлишки волосіні можна обрізати.

На ланцюжку управління встановлюємо фіксатори мінімального і максимального положення штори. Мінімальне положення – штора з нижньою планкою не повинна заходити під механізм управління. Максимальне положення – штора повинна перекрити фіксатори волосіні, щоб їх не було видно.

На ланцюжок вішаємо грузик або схил. Він повинен бути в комплекті – найчастіше красива декоративна деталь.