На Житомирщині серед хворих на грип та ГРВІ 75% – діти

За даними Держсанепідслужби в Житомирській області на сорок другий тиждень (з 12.10 по 18.10.) на грип та ГРВІ захворіло 4362 осіб. 

Такі дані повідомляють в прес-службі ДОЗ

Серед захворілих 3228 (75,7 %) становлять діти до 17 років.

Госпіталізовано в лікувальні заклади області 199 осіб, з них 163 дитини. При цьому, в прес-службі зазначають, що показник захворюваності нижчий за епідемічний поріг на 25 %.

Медики інформують, що для грипу характерні раптовий підйом температури тіла, кашель (звичайно сухий), головний біль, біль у горлі, м’язах та суглобах, сильне нездужання, нежить. Більшість людей одужують протягом тижня без медичної допомоги. 

Період між інфікуванням та хворобою, відомий як інкубаційний період, складає від кількох годин до тижня. Неспецифічні засоби профілактики хвороби, спрямовані на зміцнення захисних сил організму, можуть бути рекомендовані для тривалого використання у передепідемічний період, хоча абсолютної гарантії захисту забезпечити не можуть.

До них відносяться всі оздоровчі заходи: фізична культура, загартування, обмеження впливу шкідливих звичок, раціональне харчування з достатнім вмістом в їжі вітамінів.