Під Житомиром виготовлятимуть деталі для Audi, Mercedes, Porche та BMW та VW

Підприємство ТОВ “Кромберг енд Шуберт Україна”  незабаром розпочне працювати в с. Оліївка Житомирського району, повідомляють в облдержадміністрації.

Побудоване підприємство виготовлятиме комплектуючі для Audi, Mercedes, Porche та BMW та VW.

На Житомирщину інвестор прийшов з Волинської області, де вже протягом 10 років  працює аналогічне підприємство.

«Це знакова подія для нашої області. Адже новий проект – це нові робочі місця та нова політика економічного розвитку. Я вдячний інвесторам, що відгукнулись на нашу пропозицію і у складні для країни часи інвестують у нашу область. Ми, в свою чергу, готові створити найбільш комфортні умови для вашої діяльності. Зараз завдання всіх державних контролюючих та дозвольних органів – не контролювати та карати, а підтримати інвестора: дізнатися про складні моменти та проблемні питання і допомогти їх вчасно вирішити», – наголосив голова ОДА Сергій Машковський.

Підприємство “Кромберг енд Шуберт Україна” зі 100% іноземними інвестиціями. Виготовляє електричні бортові кабельні системи для автомобілів. На сьогоднішній день існує 28 підприємств “Кромберг енд Шуберт” у цілому світі де працюють понад 20000 працівників. Підприємство виготовляє свою продукцію для найбільших європейських виробників автомобілів.

«Наші плани – це друге підприємство в місті Житомир. Це підприємство на якому будуть працювати близько трьох тисяч людей. Нові проекти у Житомирі – це комплектуючі для нових марок авто, які вийдуть на ринок у 2017 році: Audi Q2 та BMW купе кабріолет. Ми – європейське підприємство», – розповів технічний директор підприємства Славомір Качмарек.

З метою закріплення зобов’язань, зазначають в ОДА,  Сергій Машковський та Славомір Качмарек підписали меморандум про співпрацю.