Вертикальні сади

Дуже незвично можливостями сучасних технологій скористався французький дизайнер Патрік Бланк. Він придумав і втілив у життя унікальну конструкцію, що дозволяє вирощувати справжні сади у вертикальній площині.

Для створення незвичайної живої стіни він використовував металеву раму і легкий пластиковий каркас, в якому зміцнив тонкі пластини, зроблені з високопористого поліаміду. Висаджуються рослини та квіти, придбані на http://yaskravaklumba.com.ua/, саме в ці пластини, там же вони з успіхом вкорінюються і буйно виростають на подив всіх оточуючих.

Спеціальна система численних трубок, через яку подається вода, забезпечує рослини всіма необхідними поживними речовинами. Вся конструкція кріпиться до поверхні стіни будівлі міцно і надійно, разом з тим жодна крапля вологи не потрапляє на саму стіну.

Незвичайна установка має товщину всього кілька сантиметрів, вага ж одного квадратного метра вже виріс саду – не більше ніж 25 кілограмів. Так що за безпеку будівлі не варто хвилюватися. Щільність розміщення саджанців квітів становить не більше 30 – 40 рослин на один квадратний метр. За можливість «придбати» такий сад доведеться заплатити від 900 до 1500 євро (за один квадратний метр).

Вертикальний сад може рости не тільки на стіні будівлі, але і всередині приміщення. Інтер’єр з вертикальним садом виглядає просто приголомшливо і навіть кілька сюреалістічно. При цьому сад буде грати роль природного очисника повітря. Порівняно невеликий модуль (два квадратних метри) може за добу очистити 14 кубічних метрів повітря. За рахунок великої щільності насаджень і поєднання декількох видів рослин вертикальний сад може перетворитися на справжній витвір мистецтва.

Поради квітникарям

Для того, щоб виростити такий сад, необхідно витратити приблизно два місяці тільки на попередні роботи. А потім ще близько трьох-чотирьох місяців пройдуть в очікуванні появи справжнього зеленого пухнастого килима. Купити багаторічники для висадки у вертикальному саду можна в інтернет магазині квітів. Враховуйте, що продаж деяких цибулин квітів здійснюються в строго певний сезон. Догляд за вертикальним садом повинен вчиняти досвідчений садівник, а спеціальні роботи виконує агроном.

Крім екологічного очищення повітря, вертикальний сад може послужити своєрідною живою стіною, здатної стати справжньою зоною релаксації в будинку або офісі, залучити нових відвідувачів або покупців в комерційне підприємство, стати візитною карткою прикрашеного ним будівлі.