Куди туристам відправитися на пошуки казки

Кіностудія Walt Disney відзначає 75-річчя свого першого повнометражного мультфільму, а туристи можуть відправитися в подорож по слідах героїв улюблених диснеївських екранізацій. 

Британське видання Telergaph підготувало список місць, які могли б стати декораціями до казок, створеним мультиплікаторами студії Walt Disney. А e-travels може підказати, як замовити квитки онлайн. щоб поїхати в мандрівку.

“Холодне серце” (2013 рік)

Героїні мультфільму, принцеси Ельза і Анна – спадкоємиці престолу “королівства високих гір і суворих фіордів” Еренделл. Драматичні фіорди і засніжені вершини гір Норвегії дозволять туристам зануритися в казку. А шведський крижаний готель Icehotel підготував для постояльців номер “Borderland”, який міг би стати справжньою сценічним майданчиком для мультфільму.

“Спляча красуня” (1959 рік)

Бажаючи віддати данину композитору Вагнеру, король Баварії Людвіг II вирішив відтворити казкове Середньовіччя і побудував фантастичне пристановище в околицях німецького містечка Фюссен. Сплячій красуні принцесі Аврорі припав би до смаку замок Нойшванштайн, який став втіленням мрії короля.

“Красуня і Чудовисько” (1991 рік)

Мальовничий французьке містечко Егісайм (Eguisheim) в Ельзасі міг би стати рідний сільцем красуні Белль. Дія мультфільму “Красуня і Чудовисько” наче розігрувалося на цих старовинних вулицях.

“Вгору” (2009 рік)

Кажуть, саме водоспад Анхель у Венесуелі надихнув творців мультфільму “Вгору” кіностудії Pixar. Головний герой, 78-річний Карл Фредріксен прив’язує до свого будинку повітряні кулі і летить на ньому до Райським Водоспадом в компанії юного скаута. Анхель – найвищий у світі водоспад, вода якого падає з висоти більше 900 метрів в національному парку Канаіма.

“Алладін” (1992 рік)

Алладін – казка з книги “Тисяча і одна ніч”, дія якої відбувається в китайському місті. Але в диснеївській адаптації відчувається атмосфера Близького Сходу, починаючи від килимів-літаків і арабських будівель і закінчуючи східними нарядами персонажів. Правда, палац на картинці – справжній двійник індійського Тадж-Махала.