На Житомирщину “дембель” з АТО привіз гранатомет, порох та наркотики. Фото

Житель Андрушівщини зберігав вдома порох, тубус від гранатомета, наркотичні засоби та пристрої для їх вживання, повідомляють в УМВС.

Працівників Андрушівського райвідділу міліції у господарському приміщенні солдата АТО виявили понад 400 г пороху та тубус від гранатомета. Тут же знаходились і пристрої для куріння наркотичних засобів.

На горищі будинку працівники міліції виявили ще кілька пакунків з подрібненими висушеними рослинами та насінням коноплі.

“32-річний власник будинку пояснив, що наркотичні засоби зберігав для особистого споживання, – повідомив начальник Андрушівського РВ УМВС Сергій Бойко. – А от боєприпаси в якості сувенірів привіз із зони АТО, після демобілізації зі Збройних сил України.”

Нині розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України закінчено та направлено до суду. Чоловікові можу загрожувати від 3 до 7 років позбавлення волі.