Найкраща піца “А-ля пепероні … double cheese”

Зовсім недавно ми ходили в наикрутійшу піцерію в нашому місті … ціни космічні … АЛЕ .. піца там обалдєнна … там готує кухар з Італії .. такий милий італьяшка … коротше сходили ми і насолодилися вдосталь.

Я мріяла навчитися зробити таку ж піцу вдома… я все думала, що справа все в тісті … або в тому що, вони печуть піцу на каменях і т. д., загалом не знала я, в чому там секрет … але шляхом експериментів я все-таки знайшла свою ідеальну піцу … як у того самого італійця … а ціна рівно в 8 разів дешевше … Не дарма піца називається “double cheese” … не від того, що там два види сиру … а … заходите, і осягаєте всі тонкощі приготування піци на італійський манер … Хоча, напр., на http://pizza33.ua/ доставка та ціни порадували – для лінивих)

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Призначення:

На сніданок: Ситний сніданок

На обід: На закуску

На полуденок

На святковий стіл

На природу

На вечерю: На закуску

Інгредієнти для “Найкраща піца” А-ля пепероні … double cheese:

Сир твердий – 200 г

Ковбаса (салямі) – 250 г

Помідор – 1-2 шт

Цибуля ріпчаста – 1 шт

Перець болгарський – 1/2 шт

Майонез (легкий) – 2-3 ст. л.

Майоран (сушений)

Тісто дріжджове

Зелень

Тісто розрівнюємо за формою руками … дууже тонко !!!

– Кисляк (або кефір) – 0,5 л

– Дріжджі – 2 ч. Л. (розвести в 1/2 скл. теплої підсолодженої води (1 ч. л. цукру))

– Олія – 1/2 скл.

– Борошно – до м’якого тіста

Цього тіста вистачить на 2-3 піци в залежності від діаметра форми, у мене d = 32 см.

Змащуємо майонезом.

Посипаємо сушеним майораном.

 Сир тремо на тертці.

І ось … нарешті, чудеса …

Після майонезу і майорану наносимо грубезний шар сиру …

Ріжемо часточками помідор.

Так само ріжемо салямі.

 Викладаємо помідори на відстані один від одного.

 Викладаємо за принципом “луски” в порядку салямі-помідор-цибуля. Дуже важливо, щоб помідор був поверх цибулі.

 Посипаємо дрібно нарізаним болгарським перцем.

 Потім друга порція сиру.

 Випікаємо в розігрітій духовій шафі 25-30 хвилин.

Смачного вам!