Зовсім недавно ми ходили в наикрутійшу піцерію в нашому місті … ціни космічні … АЛЕ .. піца там обалдєнна … там готує кухар з Італії .. такий милий італьяшка … коротше сходили ми і насолодилися вдосталь.
Я мріяла навчитися зробити таку ж піцу вдома… я все думала, що справа все в тісті … або в тому що, вони печуть піцу на каменях і т. д., загалом не знала я, в чому там секрет … але шляхом експериментів я все-таки знайшла свою ідеальну піцу … як у того самого італійця … а ціна рівно в 8 разів дешевше … Не дарма піца називається “double cheese” … не від того, що там два види сиру … а … заходите, і осягаєте всі тонкощі приготування піци на італійський манер … Хоча, напр., на http://pizza33.ua/ доставка та ціни порадували – для лінивих)
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6
Призначення:
На сніданок: Ситний сніданок
На обід: На закуску
На полуденок
На святковий стіл
На природу
На вечерю: На закуску
Інгредієнти для “Найкраща піца” А-ля пепероні … double cheese:
Сир твердий – 200 г
Ковбаса (салямі) – 250 г
Помідор – 1-2 шт
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Перець болгарський – 1/2 шт
Майонез (легкий) – 2-3 ст. л.
Майоран (сушений)
Тісто дріжджове
Зелень
Тісто розрівнюємо за формою руками … дууже тонко !!!
– Кисляк (або кефір) – 0,5 л
– Дріжджі – 2 ч. Л. (розвести в 1/2 скл. теплої підсолодженої води (1 ч. л. цукру))
– Олія – 1/2 скл.
– Борошно – до м’якого тіста
Цього тіста вистачить на 2-3 піци в залежності від діаметра форми, у мене d = 32 см.
Змащуємо майонезом.
Посипаємо сушеним майораном.
Сир тремо на тертці.
І ось … нарешті, чудеса …
Після майонезу і майорану наносимо грубезний шар сиру …
Ріжемо часточками помідор.
Так само ріжемо салямі.
Викладаємо помідори на відстані один від одного.
Викладаємо за принципом “луски” в порядку салямі-помідор-цибуля. Дуже важливо, щоб помідор був поверх цибулі.
Посипаємо дрібно нарізаним болгарським перцем.
Потім друга порція сиру.
Випікаємо в розігрітій духовій шафі 25-30 хвилин.
Смачного вам!