Відкриття депутатського сезону в Житомирі: суспільство вимагає ефективності

У переповненій залі засідань міськради гамірно, як у вулику. 

Перша сесія VІІ скликання Житомирської міської ради розпочала свою роботу. Новоспечений міський голова Сергій Сухомлин всім дякував та обіцяв, екс-секретар ради Любов Цимбалюк посміхалася та охоче приймала букети троянд, депутати давали інтерв’ю та позували перед камерами. За вікном в цей час крапав дощик, булькотіло в калюжах.

Присягу депутата запросили прочитати наймолодшого обранця – 22-річного Антона Раковича від партії «Самопоміч». Під акомпанемент його виступу до трибуни підійшли люди із плакатом «Працюй, курво». Один із виконавців акції – Валерій Арашунян. Будучи кандидатом до міськради від БПП «Солідарність», він не набрав достатньо голосів для депутатського мандату, але обіцяє контролювати своїх більш успішних колег. Таким відвертим гаслом житомирянин закликав всіх без винятку депутатів, а також керівника міста Сергія Сухомлина працювати та бути в тонусі, не вирішувати свої особисті питання, а працювати на користь громади. Без образ та з іронією депутати сприйняли заклик на плакаті.

Новообраний склад міської ради VІІ скликання оновився більш як на половину. В політичне життя міста влилася молодь, яка брала активну участь в «Революції Гідності». Обранці повні сил, енергії та бажання зламати систему, перш, ніж вона зламає їх. Зміни в депутатському житті розпочинають із себе, пересівши із автомобілів на велосипеди. Такий європейський досвід намагаються втілити у повсякденність Житомира, незважаючи навіть на «мокру» погоду.

По закінченню засідання, депутати розбіглися хто куди. А в кулуарах Житомирський міський голова спілкувався із журналістами. Він повідомив, що під час обрання секретаря міської ради запропонує кандидатуру із «Самопомочі»: «Я висуватиму Чиж Наталію», – сказав Сергій Сухомлин. Чи підтримають депутати таке рішення стане відомо у четвер. Адже 26 листопада сесія Житомирської міської ради продовжить свою роботу. Також депутатський корпус планує розглянути зміни до бюджету 2015 року, затвердити новий склад виконкому та обрати заступників голови.

Для пересічного житомирянина важливим є наявність роботи, гідна заробітна плата, ремонти доріг та безпечні освітлені вулиці, естетичний вигляд міста загалом, розвиток Житомира в соціально-культурній сфері, повернення вулицям їх історичних назв, питання комунальної власності та господарства, земельні теми. А також багато інших питань, вирішення яких було зумисне законсервоване попереднім складом міської ради. Залишається побажати новим депутатам наснаги, віри в себе та плідної праці на користь Житомира та української держави, незважаючи на дощ, грім, блискавки та буревії.

Наталія Дехтієвська