Будинок Vacheron Constantin прикрасив годинник квітами

Швейцарська мануфактура Vacheron Constantin показала новинки майбутнього Міжнародного салону високого годинникового мистецтва (SIHH), який пройде в Женеві в січні 2016 року. 

Це серія годин Metiers d’Art Fabuleux Ornements, вперше запущена два роки тому, а тепер поповнився чотирма новими моделями, повідомляється в прес-релізі, що надійшов  в середу, 9 грудня. До речі, будь-який годинник можна придбати в інтернет-магазині Дека. Вибір вразить кожного!

Десять майстрів мануфактури представили свої оновлені версії циферблатів колекції 2014 роки з декором у дусі турецької архітектури, китайської вишивки, індійського манускрипту і французького мережива.

«Індійський манускрипт» прикрашений візерунком у техніку виїмчастою емалі Grand Feu і ручним гравіюванням. Циферблат «Турецька архітектура» – золота сітка з вручну знятими фасками і перловими намистинами на основі з натурального білого перламутру. Годинник «Французьке мереживо» декоровані гільйошованим візерунком, емаллю Grand Feu, сапфірами і діамантами. Циферблат «Китайської вишивки» з рожевого золота прикрашений перегородчастої емаллю cloisonne і квітами, вирізаними з нефриту і рожевого опала в техніці гліптики.

Годинники оснащені ультратонким механізмом open work калібру 1003 з ручним гравіюванням, відкритим для огляду з обох сторін. Оздоблення лицьового боку деталей виконана з точністю до однієї десятої міліметра. Механізм відзначений Женевським клеймом (Poinçon de Genève) – традиційним знаком якості швейцарських годинникарів.

Мануфактура Vacheron Constantin заснована в 1755 році в Швейцарії годинникарем Жан-Марком Вашерон. У 1885 році нею створені перші години з деталями з матеріалів, здатних протистояти магнітних полів – паладію, бронзи і золота. З 1996 року компанія належить Richemont Group. У 2015 році мануфактура випустила кишеньковий годинник моделі 57260 з подвійним циферблатом і 57 ускладненнями, які, за оцінками експертів компанії, є найскладнішими у світі.