​На День Соборності у Житомирі відкриють Український Дім

Секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж повідомила, що Житомирська міська рада не підписала договір аренди, рішення яке виніс виконком минулого скликання  щодо передачі маєтку Філіпова в аренду за 1 гривню. 

Нагадаємо, виконком на чолі із Любов’ю Цимбалюк передав в оренду цю будівлю, більш відому для житомирян як приміщення колишнього РАГСу, управлінню юстиції за символічну плату ще напередодні відкриття першої сесії міськради нового скликання.

«Під час наради із Житомирським міським головою Сергієм Сухомлином прийнято рішення щодо створення на базі будинку колишнього РАГСу по вулиці Бердичівській Українського Дому. Його відкриття заплановано на 22 січня 2016 року на День Соборності», – про це секретар ради Наталія Чиж повідомила активістам, які прийшли до неї на зустріч з питанням створення Українського Дому. 

З-поміж активістів – представники громадських організацій, зокрема «Просвіти», «Порозуміння», «За помісну Україну», «Час» та ветеранської організації, які вимагали створення Українського Дому ще з початку 90-х років. Впродовж останніх 1,5 року це питання неодноразово розглядали Сергій Сухомлин, Любов Цимбалюк за участю керівників громадських організацій, політичних партій та активістів.

Аналогічні установи діють в багатьох обласних центрах ще з часів оголошення Незалежності України. Тут працюють громадські організації, основним напрямком роботи яких є патріотичне виховання – працюють з учнями, студентами, діють музеї та народні бібліотеки.

Наталія Чиж запропонувала ініціаторам надати до 14 грудня конкретні пропозиції програми діяльності та напрямків роботи, врахувавши, що у вихідні дні в маєтку Філіпова, як і колись, будуть проводитись урочисті заходи реєстрації шлюбів.