Бажаючі потрапити на виставку Сєрова виламали двері Третьяковки

Люди, які розраховували купити квитки на виставку робіт художника Валентина Сєрова без попередньої їх оплати в інтернеті, виламали двері філії Третьяковської галереї на Кримському валу (ЦДХ).

Кореспондент «Медузи» Ілля Азар пояснив: за квитками на виставку вишикувалося дві черги – одна з тих, хто оплатив квитки в інтернеті і повинен був отримати їх у касі, друга за звичайними квитками.

За словами Азара, двері в Третьяковку виламали ті, хто стояв за звичайними квитками. Частина людей проникла всередину, там почалася тиснява. Помітивши, що відбувається, що стояли у другій черзі – за оплаченими через інтернет квитками – також зажадали впустити їх всередину, скандуючи «Відчиняй!»

Причиною невдоволення відвідувачів виставки стала довжина черг і необхідність чекати на вулиці, де температура 21 січня склала 14 градусів морозу. Ажіотаж навколо експозиції виник спочатку і особливо загострився зараз – в останній тиждень її роботи.

Нагадаємо, виставка, відкрита в Третьяковській галереї на Кримському валу в Москві, приурочена до 150-річного ювілею художника Валентина Сєрова. Вона працює з 7 жовтня 2015 року та закрилася 24 січня 2016.

18 січня виставку відвідав президент Росії Володимир Путін, який оглянув всі три поверхи експозиції в сіпроводі міністра культури РФ Володимира Мединського.  Після екскурсії він написав у книзі відгуків: «широка експозиція демонструє всю величину чудового живописця», і отримав від організаторів виставки альбом з ілюстраціями картин великого російського художника. Але от його громадяни побачили все якось не так.


Але чудово, що вам боятись виламаних дверей не варто. Адже, у вас не виставка і замінити старі чи поламані двері завжди можна в магазині “Двері Білорусі”. Величезний каталог ви знайдете на сайті компанії.