Болгарію накрили заметілі

Болгарію замело снігом, повідомляє ТАСС. У неділю, 17 січня, в ряді громад країни були оголошені «червоний», «помаранчевий» і «жовтий» рівні погодної тривоги. У болгарській столиці, Софії, випало 30 см снігу. Режим надзвичайної події оголошений в області Родопских гір в громаді Смолян, де кілька сіл залишилися без електроенергії.

«Червоний» рівень погодної небезпеки действуйт у Смоляні, Хасково і Кирджалі. «Помаранчевий» код введено в Габрове, Ловечі, Пазарджиці, Плевені, Пловдиві, Разграді, Русе, Шумені, Слівені, Тирговіште, Велико-Тирново і Ямболі. «Жовтий» рівень оголошений в Софії і її околицях, а також у Бургасі, Варні, Добричі, Пернике, Кюстенділе, Благоеврграде, Відін, Монтані і Враці.

https://www.gismeteo.ua/

Через лавин і снігопад закрито кілька важливих трас. Громада Смолян оголосила надзвичайний стан через сильного дощу. Річка Чорна затопила частину міста Смоляна, а також дорогу Смолян – Арда. Рівень води в річці піднявся більш ніж на метр. З похолоданням злива перетворився в снігопад.

Метеорологи передбачають, що хуртовини не відступлять від Болгарії ще два дні. Коли сніг вщухне, в країну нагрянуть морози – до …- 20 градусів за шкалою Цельсія.

Схожа погодна ситуація панує в сусідній Румунії. Через снігопад в країні закриті чорноморські порти, включаючи головний порт Констанца. За 12:00 в країні випало півметра снігу, через що було припинено рух поїздів і автомобілів. Десятки населених пунктів на півдні Румунії знеструмлені через повалені на ЛЕП дерев.

Нагадаємо. в Україні синоптики передають ускладнення погодних умов. В країні чекають на сильні морози.