Вибираємо паяльник

Паяльник застосовується для пайки і користується великим попитом у побуті. 

Перш ніж вирішити, який паяльник купити, рекомендується з’ясувати його конструктивні особливості та зайти за посиланням http://gsm-komplekt.com/category/elekticheskie-pajalniki/.

Включений в електромережу паяльник здатний нагріватися до температури в 300 ° С. При роботі з даним пристроєм необхідно дотримуватися правил безпеки. Попередньо підготовляється робоче місце.

У робочому приміщенні повинно бути хороше освітлення. На столі розміщують планки. Поверхня необхідно покрити азбестом. Пайка будь-яких предметів проводиться за допомогою пінцета, кусачок, шила, ножика, голки для шприца.

Не рекомендується купувати паяльник китайського виробництва. Такі апарати швидко виходять з ладу. Рекомендований опір пристрою – 2 кОм. Надійними вважаються інструменти вітчизняного виробництва. Чим менша потужність паяльник, тим довше він буде служити. Цей показник повинен знаходитися в межах 20-30 Вт Можна придбати паяльник з автономним живленням. У комплект апарату входять 2 акумулятора, зарядний пристрій і насадки. За допомогою 1-го зарядного пристрою проводиться безперервна 2-х годинна пайка.

При покупці паяльника для дому враховують такі критерії:

надійність;

широкий спектр застосування;

безпеку.

У домашніх умовах можна застосовувати стрижневі паяльники. Цей апарат вважається довговічним, надійним і практичним. Паяльник для дому повинен володіти наступними характеристиками:

потужність – 25-40 Вт;

напруга – 220 В;

мінімальні розміри;

наявність дерев’яної ручки;

наявність прямого жала, щільно закріпленого до корпусу інструменту;

подвійна ізоляція електрокабеля;

наявність свинцево-олов’яного припою (товщина дроту 34 мм);

суха каніфоль.

Доопрацювання жала паяльника

Доопрацювання жала паяльника.

Для пайки труб потрібно паяльник з певними характеристиками. Його потужність повинна дорівнювати 1-2 кВт. Роботи малого масштабу виконуються за допомогою апарату потужністю в 600 Вт Він використовується для пайки труб діаметром в 16-65 мм. Якщо останній показник знаходиться в межах 65-90 мм, тоді потужність паяльника повинна дорівнювати 850 Вт.