​Громадська кампанія “Марш патріотів”: “Інститут петицій у Житомирі намагаються знищити”

У Житомирі влада намагається знищити інститут електронних петицій. На цьому наголошують у Громадській кампанії “Марш патріотів”.

“Сьогодні ми стали свідками безпрецедентної події. У Міжнародний день захисту персональних даних, влада оголосила про “накручування голосів” під однією з петицій та оприлюднила IP-адреси, з яких ніби-то відбулось голосування. Такі дії є нічим іншим, як намаганням відвести увагу громадськості від вирішення нагальних проблем та їх заговорення”, – коментує лідер “Маршу патріотів”, журналіст Іван Саюк.

Як наголошують у “Марші патріотів”, влада сама розробила і створила сервіс електронних петицій, натомість не передбачивши можливі наслідки “накручування голосів”, а свої прорахунки у сфері безпеки перекладає на плечі житомирян, звинувативши їх у “накручуванні”. “Сьогодні в Україні існує єдиний сервіс петицій, що є абсолютно безкоштовним і більш захищеним від “накруток голосів”, – наголошують у “Марші патріотів”. 

“Саме тому я звернувся до влади з вимогою розкрити житомирянам можливу суму коштів, що були витрачені на створення і запуск сервісу “електронних петицій”. Про що обов’язково проінформую громадськість, після отримання відповіді. А владі рекомендував би зайнятись своїми прямими обов’язками і нарешті перейти до вирішення актуальних питань, піднятих житомирянами у петиціях, а не давати різноманітні відписки”, – каже Іван Саюк.

“IP-адреса сама по собі може бути персональними даними особи лише в тому випадку, коли така особа є єдиним користувачем комп’ютера. Оскільки даного факту не було встановлено, вважаємо, що розмови про “накручування” голосів є передчасними та такими, що аж ніяк не сприяють розвиткові форм волевиявлення громадян через систему електронних петицій та ведуть до її знищення, а проблеми, що підіймаються житомирянами – до банального заговорювання і небажання їх вирішення”, – кажуть в ГК “Марш патріотів”.