НАБУ не хоче розслідувати напад на фабрику “ЖЛ” – Ігор Бойко

Голова спостережної ради ТДВ “ЖЛ” Ігор Бойко каже, що Антикорупційне бюро нічого не робить для розслідування рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики.

Голова спостережної ради ТДВ “ЖЛ” Ігор Бойко у черговому інтерв’ю зробив ряд заяв щодо розбійного нападу на Житомирську кондитерську фабрику.

“Інформація, що ця ситуація є наслідком того, що “ЖЛ” була найбільшим конкурентом “Рошен” – абсолютна дурниця. Це все – Пашинський, Аваков, Петренко, Тищенко, які спеціально розповсюджують такі чутки, аби відвернути від себе увагу”.

“Вони (рейдери – Ред.) готувалися до атаки давно, щонайменше, рік. Першим “дзвіночком” було зникнення 27 лютого 2015 року року юриста “ЖЛ” Олександра Петренка, якого, до речі, не знайшли досі, бо правоохоронні органи ведуть пошуки його так, як НАБУ проводить роботу по розслідуванню захоплення фабрики. Я був кілька днів тому в НАБУ (наша заява була написана більше місяця тому), де запитував слідчих, які вони провели дії? Мені відповіли, що, мовляв, пророблена велика робота. Я запитую: ви допитали Ніну Грущак, яка зупинила роботу підприємства – подавала позови проти нас, які судді задовольнили. Відповідають, що ні. – А її адвокатів допитали? – Ні. – А зробили запит у швейцарський банк, щодо того, що Лещинський отримав від мене 20 млн доларів? – Кажуть, що не зробили. От вам і відповідь, як працює НАБУ. Так і поліція – як не шукали нашого юриста, так і не шукають”.

“Ми добиватимемось свого лиш по закону. Про ситуацію знають в ОБСЄ, в американському посольстві – ми їм передаємо всю інформацію, вони це все контролюють. Вони спілкувалися з нашими чиновниками і були дуже здивовані з того, що вони – брехуни. Один з найбільших – Аваков, який сказав, що ніякого відношення до цього всього не має. Виходить, це Ніна Грущак прислала полк Нацгвардії на фабрику, спецбатальйон “Ягуар” і держслужбу охорони? Я, до речі, її ніколи не бачив, але мені було б цікаво з нею поспілкуватись, щоб дізнатись, звідки в 65-літньої пенсіонерки неї такий адмінресурс і такі статки, щоб оплачувати роботу 4 адвокатів?”

“Якщо хтось щось хоче зробити – то не погрожує, а робить. Наскільки мені відомо, у мене з 1 лютого хочуть забрати особистих державних охоронців. Аваков рвав на собі волосся, кричав на керівника ДСО Будника з цього приводу. Тому, гадаю, що вже почали робити”.

“За “порядком” на території фабрики слідкують бандити Пашинського і Тищенка, а також поліція Авакова. Наших охоронців там нема – ми пішли, віддавши все під відповідальність ДСО, яка потім запустила тітушок”.

“Всі перемовини – фейк. Я розумію місцеву владу, яка хоче, щоб все це якомога швидше закінчилось і фабрика знову почала платити податки, але які перемовини можуть бути з бандитами? Для прикладу. Кілька днів тому рейдери пообіцяли, що підпишуть 3-сторнній договір – між нами, ними і ДСО. Ми підписали, – у мера! – поїхали в ДСО, а там кажуть, що не будуть нічого підписувати, доки не буде відповідної вказівки з Києва. От і всі перемовини”.

“Ми знаємо від наших людей, які працюють у владник структурах, що Буднику було дане доручення закінчити зі всім за час новорічних свят – тоді б його зробили керівником Міграційної служби України. Але у зв’язку з тим, що нічого не вийшло, його збираються звільнити. Але захиталось крісло і під Аваковим – якщо знаєте, з 21 січня багато депутатів від БПП почали заявляти: або звільнення Авакова, або перевибори”.

“Це люди (рейдери – Ред.), які обманом і кров’ю прийшли до влади під час Майдану. Багато хто не говорить про те, що було на Майдані, але я говоритиму, бо це все взаємопов’язані речі – те, що відбувається в державі і те, що відбувається на “ЖЛ”. Ці люди – і я це завляю офіційно – прийшли до влади, вбиваючи людей на Майдані. Владі Януковича ці вбивства не потрібні були, а от ця група з 5 чоловік – Аваков, Пашинський і решта – розуміла: якщо не прийдуть до влади – будуть знищені Януковичем. Тому вони і зіграли ва-банк. Я зараз говорю про розстріли на Грушевського, вбивство Нігоняна. Це ж була спец-операція, організована тими, хто зараз каже: “Якщо не буде нас – Україна розвалиться”. Насправді, вона розвалиться, якщо вони будуть”.

Ігор Бойко

“Я особисто не пустив Януковича під час його виборчої кампанії виступити на території фабрики. А перша рейдерська атака на “ЖЛ” була організована саме “регіоналами”. Як я можу їх підтримувати?”

“На фабриці не запущені ніякі процеси. Була інформація, що бандити принесли меру Житомира продукцію, начебто, виготовлену ними на фабриці. Але ж це – фейк! Вони просто взяли ще нами зроблену продукцію, запакували в свої ящики, і сказали, що це вони зробили”.

“Чи думав піти у владу, щоб захистити свій бізнес? Я дотримуюсь західного принципу: бізнес має бути відділений від політики. Мені цікаво займатись виробництвом. До того ж, політику можна робити в країні, де вона є – у нас же є тільки політиканство”.

“Мене зараз хочуть змусити вести переговори. Я на це не піду”.

“Як тільки Аваков буде звільнений, він втече, бо інакше – сидітиме. А “шістки” на кшталт Рогаля – відповідатимуть. Горай – який вже звільнений з посади керівника юридичного управління Житомирської області і на якого повісили всі злочини, зроблені реєстраторами; реєстратор Лоханчук, який уже шукає нову роботу, бо ті 5 тисяч доларів, які йому дали, були єдиним, що він отримав – попри обіцянки зберегти йому посаду, його звільнили. Коли НАБУ таки “прокинеться” – їх усіх заарештують. Так само, як і Пашинського. Бо йому, на відміну від Авакова, тікати нікуди”.

“Працівники фабрики кажуть, що хоч як би тяжко не було, вони готові чекати, бо хочуть працювати і бути впевненими в майбутньому. А для того, щоб підприємство запрацювало, багато не треба: треба лише політична воля. Якщо є суперечності з акціонерами – їх треба вирішувати в суді, а не захоплювати підприємство, не даючи йому виконувати свої зобов’язання перед покупцями, партнерами, працівниками та державою”.

Голова спостережної ради ТДВ “ЖЛ” Ігор Бойко у черговому інтерв’ю зробив ряд  заяв щодо розбійного нападу на Житомирську кондитерську фабрику.